Najbolji deserti su oni koji se ne peku i koji vam ne oduzimaju mnogo vremena.
Predlažemo vam 3 brze i jednostavne poslastice koje će vas oboriti s nogu.
Sastojci za 9 porcija:
- 300 g šlaga
- otprilike 22 petit ber keksa
- 450 g iseckanih jagoda
Priprema:
U četvrtastoj vatrostalnoj tepsiji razmažite tanki sloj šlaga. Preko posložite 6 petit ber keksa koje prethodno možete namočiti u mleku, pa opet stavite šlag, pa preko jagode. Ponovite postupak dok ne ostanete bez sastojaka (kada budete ređali ostale slojeve pored 3 keksa, izlomite još jedan da pokrijete celu posudu). Gornji sloj treba da bude jagoda i ne sme da bude prekriven šlagom. Stavite u frižider najmanje 3 sata.
Sastojci za 8 porcija:
- 20 oreo keksa
- 170 g istopljene čokolade
- 2 l otopljenog sladoleda od vanile
Priprema:
Stavite oreo keks u plastičnu kesu i oklagijom ih izdrobite. Mrvice keksa zalepite za dno pliće vatrostalne posude veličine 23 cm. Preko sipajte otopljeni sladoled od vanile i poravnajte, a zatim dekorišite istopljenom čokoladom. Zamrznite 4 sata ili dok se sladoled ne stvrdne.
Sastojci za 6 porcija:
- 3 kašike šećera u prahu
- 120 g putera od kikirikija
- 170 g istopljene čokolade (170 g)
Priprema:
Posudu za mafine ili proje sa 6 pregrada obložite papirnim modlama. Pomešajte kikiriki puter i šećer u prahu dok ne dobijete glatku smesu. Na dno svake papirne modle sipajte 1 do 2 kašike čokolade. Zatim stavite 1-2 kašičice smese sa kikiriki puterom, pa opet sipajte čokoladu preko da pokrijte smesu od kikiriki putera.
Stavite u frižider na sat vremena ili doke se čokolada ne stvrdne. Izvadite iz kalupa i servirajte.
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno