Mekane i vazdušaste krofne će vas za tili čas vratiti u detinjstvo.
Pogledajte i trikove za savršene krofne.
Sastojci:
- 2 jaja
- 2 dl mleka
- 500 g brašna
- 25 g svežeg kvasca
- na vrh noža soli
- 2 kašike šećera
- teglica džema
- šećer u prahu
Priprema:
1. Napraviti smesu od 100g brašna i kvasca rastvornog u 4 supene kašike mlakog mleka. Ostaviti na toplom mestu da nadođe dvostruko.
2. U posudu za mešenje sipati brašno, šećer i jaja. Izmešati mikserom (staviti nastavke za testo) i dodati smesu sa kvascem. Sipati ostatak mleka. Mutiti testo dok ne počne da se odvaja od posude. Ostaviti na toplom da nadođe.
3. Premesiti testo mikserom, pa ga oklagijom razvući na dasci za mešenje na debljinu od 0,5 cm.
4. Na polovini testa utisnuti krugove prečnika 6 cm uz pomoć čaše. U sredinu svakog kruga staviti kašičicu džema i preklopiti drugom polovinom testa. Pomoću iste čaše vaditi krugove. Ivice krugova će se tako zalepiti. Ostaviti oko 1 sat krofne na toplom da ponovo nadođu.
5. Pržiti krofne u vrelom dubokom ulju da porumene sa obe strane. Ocediti ih i kad se prohlade posuti prah šećerom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus