Ukusan praznični kolač koji će ukrasiti vašu svečanu trpezu.

Sastojci i priprema:

  • oko 400 g kandiranog voća (smokve, kajsije, suvo groždje, brusnice, narandža...) voće koje imate i koje volite
  • 100 g orašastih plodova (orasi, lešnik, badem..)
  •  šećer u prahu za posipanje

Uključite rernu na 180 stepeni. Kalup za kuglof namažite maslacem ili uljem i pospite brašnom. Višak brašna istresite.

Kolač možete pipremiti u manjoj tepsiji. Dimenzija nije mnogo bitna, od toga vam zavisi visina kolača.

Umutiti ovim redosledom.

  • 5 jaja (penasto)
  • 180 g šećera
  •  1 vanilin šećer
  • 80 ml rastopljenog maslaca ili margrarina (može i ulje)
  • 250 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo

U testo dodajte iseckano suvo voće, suvo groždje i brusnice (ne treba seckati). Orašaste plodove dodajete krupne. Istresite u kalup, poravnajte i pecite oko 45 minuta. Proverite čačkalicom da vidite da li je pečeno.

Pečen kuglof polako nožem odvojite od ivica, prevrnite na tanjir ili tacnu i pospite prah šećerom.

Ostavite da se ohladi pa isecite. Prijatno!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: serpica.net