Ukusan praznični kolač koji će ukrasiti vašu svečanu trpezu.
Sastojci i priprema:
- oko 400 g kandiranog voća (smokve, kajsije, suvo groždje, brusnice, narandža...) voće koje imate i koje volite
- 100 g orašastih plodova (orasi, lešnik, badem..)
- šećer u prahu za posipanje
Uključite rernu na 180 stepeni. Kalup za kuglof namažite maslacem ili uljem i pospite brašnom. Višak brašna istresite.
Kolač možete pipremiti u manjoj tepsiji. Dimenzija nije mnogo bitna, od toga vam zavisi visina kolača.
Umutiti ovim redosledom.
- 5 jaja (penasto)
- 180 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 80 ml rastopljenog maslaca ili margrarina (može i ulje)
- 250 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
U testo dodajte iseckano suvo voće, suvo groždje i brusnice (ne treba seckati). Orašaste plodove dodajete krupne. Istresite u kalup, poravnajte i pecite oko 45 minuta. Proverite čačkalicom da vidite da li je pečeno.
Pečen kuglof polako nožem odvojite od ivica, prevrnite na tanjir ili tacnu i pospite prah šećerom.
Ostavite da se ohladi pa isecite. Prijatno!
Izvor: serpica.net
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus