Ukusan praznični kolač koji će ukrasiti vašu svečanu trpezu.
Sastojci i priprema:
- oko 400 g kandiranog voća (smokve, kajsije, suvo groždje, brusnice, narandža...) voće koje imate i koje volite
- 100 g orašastih plodova (orasi, lešnik, badem..)
- šećer u prahu za posipanje
Uključite rernu na 180 stepeni. Kalup za kuglof namažite maslacem ili uljem i pospite brašnom. Višak brašna istresite.
Kolač možete pipremiti u manjoj tepsiji. Dimenzija nije mnogo bitna, od toga vam zavisi visina kolača.
Umutiti ovim redosledom.
- 5 jaja (penasto)
- 180 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 80 ml rastopljenog maslaca ili margrarina (može i ulje)
- 250 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
U testo dodajte iseckano suvo voće, suvo groždje i brusnice (ne treba seckati). Orašaste plodove dodajete krupne. Istresite u kalup, poravnajte i pecite oko 45 minuta. Proverite čačkalicom da vidite da li je pečeno.
Pečen kuglof polako nožem odvojite od ivica, prevrnite na tanjir ili tacnu i pospite prah šećerom.
Ostavite da se ohladi pa isecite. Prijatno!
Izvor: serpica.net
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem