Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ostalo

Kremasti deserti bez uključivanja rerne: Ako ne želite da čekate na kolače, onda su ovih 5 predloga idelano rešenje

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Kremasti deserti bez uključivanja rerne: Ako ne želite da čekate na kolače, onda su ovih 5 predloga idelano rešenje

Izvor: Foto: Shutterstock

Ako vam se prijelo nešto slatko, a mrzi vas da pečete kore ili da pravite komplikovane kolače, ili vam jednostavno ne idu slatkiši od ruke ovi predlozi vas neće izneveriti.

Brzo se pripremaju, ne peku se i nisu komplikovani za pravljenje. Ako vam deserti ne idu od ruke isprobajte ove recepte i oduševićete se.

Čokoladni kolač sa keksom

najbrzi-cokoladni-kolac-sa-keksom-za-samo-10-minuta-do-ukusne-poslastice-video
Izvor: Foto: Cooking.rs

Sastojci:

  • 400 ml vode (ili mleka)
  • 10 g vanilin šećera
  • 80 g čokolade
  • 120 g margarina (ili maslaca)
  • 400 g keksa

Za glazuru:

  • 120 g čokolade
  • 3 kašike ulja ili 120 ml slatke pavlake

Priprema:

U šerpici kuvajte vodu i šećer dok ne provri. Dodajte margarin i čokoladu. Kada se istope isključite. U većoj posudi izlomite keks i preko njega prelijte vruć fil. Dobro promešajte. Prespite u kalup i pritiskajte kašikom ili špatulom da se smesa ravnomerno rasporedi. Preko prelijte čokoladnu glazuru.

Kolač ostavite na hladnom, najmanje 3 sata.

Kremasti kolač sa 2 fila

lagani-kremasti-kolac-napravite-desert-sa-2-ukusna-fila-koji-se-ne-pece-video
Izvor: Foto: Printscreen/YT/Arijeva kuhinja

Sastojci:

Za podlogu:

  • oko 150 g petit keksa

Za fil:

  • 1 l mleka
  • 150 g šećera
  • 2 pudinga od čokolade
  • 100 g putera
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 250 g mlevenog plazma keksa

Za šlag:

  • 2 kesice šlaga
  • 300 ml mleka

Za čokoladni preliv:

  • 50 g putera
  • 100 g čokolade
  • 100 ml mleka
  • 2 kašike gustina
  • 3 kašike kakao praha
  • 1 do 2 kašike šećera (po želji)

Priprema:

Za fil: U mleko dodajte šećer i puding od čokolade, pa skuvajte na srednje jakoj vatri. Mešajte konstantno da ne zagori, a kada provri slonite sa vatre. U vreo puding dodajte margarin i čokoladu i mešajte dok se ne istope. Zatim dodajte mleveni keks i sjedinite. U kalupu dimenzija 24×20 cm rasporedite keks po dnu, pa sipajte fil preko. Stavite u frižider da se malo ohladi.

Za šlag: Sa mlekom umutite šlag i premažite preko fila. Vratite u frižider dok pripremate čokoladni preliv.

Za čokoladni preliv: Otopite puter i čokoladu, pa dodajte mleko pomešano sa gustinom. Malo promešajte, pa dodajte kakao. Mešajte sve vreme i kuvajte dok ne dobijete gladak preliv. Kada se preliv dobro ohladi sipajte preko šlaga. Vratite kolač u frižider na sat vremena.

Torta Bela Huanita

ljubav-na-prvi-zalogaj-torta-bela-huanita-gotova-za-samo-15-minuta-koja-se-ne-pece
Izvor: Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 200 g napolitanki
  • 10 kašika šećera
  • 1 l mleka
  • 500 g šlaga
  • 2 kesice želatina

Priprema:

Skuvajte šećer i mleko. Ostavite da se ohladi, pa dodajte 2 želatina koja su ramućena u malo vode. Sve to prespite u neku veću posudu gde ćete dalje mutiti. Umutite 400 g šlaga sa mlekom i šećerom. Pomešajte dobijeni šlag sa skuvanim šećerom i mlekom.

Zatim tepsiju ili kalup obložite providnom folijom i tu sipajte deo bele smese. U preostali deo dodajte napolitanke koje ste prethodno izmrvili.

Dobro promešajte da se sjedini i onda to sipajte u kalup. Stavite u frižider da se stegne. Mikserom umutimo preostali šlag (100 g) i kiselu vodu ili mleko, pa kad se torta ohladi, izvadite je i ukrasite odozgo šlagom.

Rafaelo kocke

umesto-kuglica-napravite-rafaelo-kocke-jednostavan-i-ukusan-kolac-sa-keksom-i-kremastim-filom
Izvor: Foto: Printscreen/YT

Sastojci:

  • 500 g ptit bera
  • 1 l mleka
  • 1 kašika šećera
  • 100 g kokosa u prahu
  • 200 g putera
  • 2 žumanceta
  • 3 kašike brašna
  • 3 kašike skroba
  • 8 g vanilin šećera

Priprema:

U šerpu sipajte 700 ml mleka i stavite da proključa. U činiji pomešajte brašno, šećer, vanilin šećer i skrob. Dodajte žumanca i dobro umutite. Zatim dodajte 300 ml mleka i opet umutite. Ne sme da bude grudvica.

U proključalo mleko postepeno sipajte smesu sa brašnom, sve vreme mešajući i kuvajte dok se ne zgusne.

Puter sobne temperature dobro umutite da postane kremast, a zatim postepeno dodajte fil. Sve vreme morate da mutite.

Pleh dimenzija 23×23 cm obložite pek papirom i poređajte keks po dnu, a preko fil. Ređajte tako dok ne utrošite materijal, ali poslednji sloj treba da bude fil.

Pospite po vrhu obilato kokos u prahu i stavite u frižider na dva sata. Zatim izvadite sa sve pek papirom iz pleha i secite.

Kolač sa pudingom od vanile i čokoladom

ne-pece-se-kolac-sa-pudingom-od-vanile-i-cokolade-i-keksom-spreman-za-pola-sata
Izvor: Foto: Printscreen/YT

Sastojci:

  • 1 l mleka
  • 4 kašike šećera
  • 1 kašika brašna
  • 3 kašike kukuruznog skroba
  • 1 kašika kakaoa (nezaslađen)
  • 90 g puding od tamne čokolade
  • ptit ber keks

Za ukrašavanje:

  • 2 pudinga od vanile (kupovni)
  • istopljena čokolada

Priprema:

U mleko dodajte šećer, kukuruzni skrob, brašno, kakao i puding, pa dobro umutite žicom. Kuvajte dok se ne zgusne, sve vreme mešajući. Keks umačite u mleko, pa ređajte u veću tepsiju. Preko sipajte fil od pudinga, pa opet red keksa. Tako radite dok ne utrošite materijal. Poslednji red treba da vam bude fil. Prekrijte providnom folijom i stavite u frižider nekih sat vremena. Kada se kolač ohladio premažite ga sa pudingom od vanile i ukrasite istopljenom čokoladom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs 

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti