Torta koja se jednostavno priprema i koju ćete često praviti.
Sastojci:
- 170 g krem sira
- 2 kašike putera
- 120 ml mleka
- 40 g brašna
- 3 kašike kakao praha
- 5 žumanca
- 5 belanaca
- prstohvat soli
- 1 kašičica limunovog soka
- 90 g šećera
Priprema:
Sir, puter i mleko otopite na pari. Dodajte prosejano brašno i kako, pa sjedinite. Zatim dodajte jedno po jedno žumance i mešajte. Belanca čvrsto umutite sa prstohvatom soli, limunovim sokom i dodajte šećer tokom mućenja.
Pomešajte obe smese i sjedinite. Sipajte u kalup prečnika 20 cm koji ste obložili pek papirom, pa kalup stavite u pleh sa vodom i pecite na 150°C 90 minuta. Sa spoljašnje strane obmotajte donji deo kalupa aluminijumskom folijom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem