Torta koja se jednostavno priprema i koju ćete često praviti.

Sastojci:

  • 170 g krem sira
  • 2 kašike putera
  • 120 ml mleka
  • 40 g brašna
  • 3 kašike kakao praha
  • 5 žumanca
  • 5 belanaca
  • prstohvat soli
  • 1 kašičica limunovog soka
  • 90 g šećera

Priprema:

Sir, puter i mleko otopite na pari. Dodajte prosejano brašno i kako, pa sjedinite. Zatim dodajte jedno po jedno žumance i mešajte. Belanca čvrsto umutite sa prstohvatom soli, limunovim sokom i dodajte šećer tokom mućenja.

Pomešajte obe smese i sjedinite. Sipajte u kalup prečnika 20 cm koji ste obložili pek papirom, pa kalup stavite u pleh sa vodom i pecite na 150°C 90 minuta. Sa spoljašnje strane obmotajte donji deo kalupa aluminijumskom folijom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs