Recept za najslasniji kolač je pred vama.
Sastojci:
- 250ml vode
- 200ml mleka
- 100ml ulja
- Prstohvat soli
- kašičica šećera
- 300g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 4 veća jaja (ili 5 sitnijih)
Sirup:
- 800g šećera
- 1l vode
- 1 manji limun
Priprema:
Voda, mleko, ulje, prstohvat soli i kašičica šećera da provre. Brašno i pzp pomešati i dodati u ključalu tečnost. Mešati dva
minuta na isključenoj ringli i ostaviti da se prohladi.
Kada bude mlaka postepeno joj dodajemo jaja i mutitmo mikserom dok se ne dobije glatka masa. Špricati tulumbe direktno u zagrejano, dublje ulje (oko 1l vam je potrebno za prženje). Kada poprime smedje-zlatnu boju vaditi na ubrus.
Sirup za preliv spremamo tako što šećer razmutimo u vodi. Kada provri, kuvamo još 20ak minuta na umerenoj vatri. Pred kraj dodamo limun isečen na kriške. Mlake tulumbe prelijemo mlakim sirupom od šećera i limuna.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus