Za sve ljubitelje kikirikija i čokolade ova poslastica je pun pogodak.
Korica:
- 90g usitnjenih ovsenih pahuljica
- 2-3 kašike meda
- 80g kikiriki putera
Fil:
- 300g indijskog oraha koji je bio potopljen u vodi preko noći i koji je oceđen neposredno pre pravljenja
- 1/2 kašičice arome vanile
- 200ml kokosovog mleka (koristila sam ono iz konzerve gde bude i kokosovog krema)
- 4 kašike kokosovog ulja
- 5 kašika kokosovog šećera, ili stavite po vašem ukusu
- 60g kikiriki putera
Ganaš:
- 100g crne posne čokolade
- 100g kokosovog krema iz konzerve od onog kokosovog mleka
Priprema:
1. Za koricu u secku samleti sve sastojke. Utisnuti ih u kalup prečnika 20cm obloženim pek papirom i odložiti u frižider.
2. Za fil staviti sve sastojke u blender, blendati dok ne nastane svilenkasta smesa i rasporediti je po korici. Staviti u zamrzivač na pola h. Ako želite šaru kao ja, izdvojiti jednu kašiku fila za kasnije.
3. Nakon toga istopiti čokoladu sa kokosovim kremom, rasporediti preko fila. Pomešati ono malo fila sto je prethodno odvojeno sa kokosovim mlekom i praviti “fleke” po čokoladi koje ćete zatim razmazati čačkalicom kako bi nastao mramorni efekat.
4. Tortu preko noći staviti u zamrzivač, izvaditi je 1h pre serviranja, skinuti kalup i služiti. Predlažem da odmah isečete celu tortu na parčiće jer će torta vremenom postati mekša pa će vam biti teže da je sečete.
Koliko tačno soli se stavlja u bure kada se kiseli kupus?
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća