Predlažemo da ove nedelje, ukoliko postite, isprobate posni čokoladni kolač sa jagodama.
Potrebno vam je:
Za bazu vam je potrebno:
- 600 g keksa
- 100 g margarina
Za krem od jagoda
- 500 g jagoda
- 500 ml slatke biljne pavlake
- 1/2 čaše konjaka
- 1 vanila
Za premaz
- 200 g čokolade za kuvanje
- 200 g jagode
- 50 g margarina
- 1 šolja smeđeg šećera
Priprema:
Prvo izdrobite keks u blenderu. Rastopite margarin i prelijte ga preko keksa, a dobijenu smesu raširite - idealno u plehu sa uklonjivim stranicama. Stavite bazu u frižider da se zamrzne dok krema od jagoda ne bude spremna.
Izmiksirajte jagode i dok u blenderu mutite pavlaku, dodajte ih zajedno sa konjakom i vanilom. Izlijte smesu na bazu od kolačića i stavite je u frižider dok ne pripremite premaz.
Za preliv istopite čokoladu i dodajte margarin i šećer. Zatim iseckajte jagode i dodajte ih u čokoladu. Dobro izmešajte, stavite u frižider na 10-15 minuta da se ohladi, a zatim sipajte na tortu.
Ostavite tortu u frižideru 3 sata, a zatim je poslužite.
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Osvežavajuća salata sa crvenim kupusom, jabukama i šargarepom
Gusta čorba sa piletinom i njokama
Pržena svinjetina, koja uz 1 trik postaje meka poput putera