Predlažemo da ove nedelje, ukoliko postite, isprobate posni čokoladni kolač sa jagodama.
Potrebno vam je:
Za bazu vam je potrebno:
- 600 g keksa
- 100 g margarina
Za krem od jagoda
- 500 g jagoda
- 500 ml slatke biljne pavlake
- 1/2 čaše konjaka
- 1 vanila
Za premaz
- 200 g čokolade za kuvanje
- 200 g jagode
- 50 g margarina
- 1 šolja smeđeg šećera
Priprema:
Prvo izdrobite keks u blenderu. Rastopite margarin i prelijte ga preko keksa, a dobijenu smesu raširite - idealno u plehu sa uklonjivim stranicama. Stavite bazu u frižider da se zamrzne dok krema od jagoda ne bude spremna.
Izmiksirajte jagode i dok u blenderu mutite pavlaku, dodajte ih zajedno sa konjakom i vanilom. Izlijte smesu na bazu od kolačića i stavite je u frižider dok ne pripremite premaz.
Za preliv istopite čokoladu i dodajte margarin i šećer. Zatim iseckajte jagode i dodajte ih u čokoladu. Dobro izmešajte, stavite u frižider na 10-15 minuta da se ohladi, a zatim sipajte na tortu.
Ostavite tortu u frižideru 3 sata, a zatim je poslužite.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus