Fenomenalan hranljiv ručak za celu porodicu.
Sastojci:
300 g makarona
350 g mlevenog mesa
½ praziluka
1 kašika paradajz paste
150 g kačkavalja
so, biber
ulje
Priprema:
1. Makarone obariti u ključaloj i posoljenoj vodi, prema uputstvu sa ambalaže.
2. Procediti i ostaviti sa strane.
3. Na malo ulja propržiti sitno seckani beli deo praziluka.
4. Dodati mleveno meso i pržiti uz stalno mešanje, na umerenoj temperaturi, sve dok meso ne dobije rumenu boju.
5. Dodati so, biber i paradajz pastu pa sve dobro sjediniti.
6. U nauljenu vatrostalnu posudu presuti oceđene makarone i ravnomerno rasporediti.
7. Preko makarona naneti uprženo meso i rasporediti.
8. Kačkavalj narendan na krupno rende ravnomerno posuti preko mesa.
9. Peći u ugrejanoj rerni na 220ºC oko dvadeset minuta tj. dok se kačkavalj potpuno ne istopi i pokorica dobije rumenu boju.
10. Poslužiti toplo i dekorisano peršunovim listom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus