Za ovaj obrok vam treba samo 8 sastojaka.
Sastojci:
1 kg telećeg filea
150g pančete
1 čen belog luka
1 paket bukovače
0,03 l konjaka
50 g peršuna
so po ukusu
biber po ukusu
Priprema:
Iseći teleći file na manje medaljone i malo ih začiniti. Pančetom rolovati obod medaljona i probosti čačkalicom. Zagrejati tiganj i lagano pržiti sa svake strane po 2-3 minuta. Dok se meso peče, zagrejati tiganj i staviti malo putera. Kada se puter rastopio ubaciti bukovaču koju ste prstima kidali, nit po nit. Dodati i beli luk sečen na sitno i dinstati sve zajedno nekoliko minuta. Preliti konjakom i flambirati. Kada je alkohol ispario ubaciti medaljone i seckani peršun i sve zajedno ukrčkati par minuta. Servirati i uživati.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: ukusnoibrzo.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom