Za ovaj obrok vam treba samo 8 sastojaka.

Sastojci:

1 kg telećeg filea

150g pančete

1 čen belog luka

1 paket bukovače

0,03 l konjaka

50 g peršuna

so po ukusu

biber po ukusu

Priprema:

Iseći teleći file na manje medaljone i malo ih začiniti. Pančetom rolovati obod medaljona i probosti čačkalicom. Zagrejati tiganj i lagano pržiti sa svake strane po 2-3 minuta. Dok se meso peče, zagrejati tiganj i staviti malo putera. Kada se puter rastopio ubaciti bukovaču koju ste prstima kidali, nit po nit. Dodati i beli luk sečen na sitno i dinstati sve zajedno nekoliko minuta. Preliti konjakom i flambirati. Kada je alkohol ispario ubaciti medaljone i seckani peršun i sve zajedno ukrčkati par minuta. Servirati i uživati.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: ukusnoibrzo.rs