Predivan spoj rastopljenog sira i mirisa pečenog krompira može biti vaš doručak, ručak i večera.
Sastojci:
2 šoljice pire krompira
3 veća jaja
1 šoljica narendanog sira
1/4 šoljice iseckanog vlašca
1/4 šoljice isprženih kockica šunke ili slanine
so
sveže mleven biber
kisela pavlaka - za posluživanje
posuda za pečenje mafina (s 12 ili 24 kalupa)
Priprema:
Zagrejati rernu na 200°C. Pomešajte u posudi pire, jaja, biber, šunku/slaninu, vlašac, deo sira; posoliti zavisno od toga tome je prethodno pire posoljen. Staviti u svaki kalup kašiku smese i posuti sirom preko. Peći oko 20 minuta, odnosno, dok gornji sloj ne postane zlatnosmeđi. Poslužiti toplo uz kašiku kisele pavlake. Ovako pečeno, može se čuvati do tri dana u frižideru.
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu
Jednostavan hleb od krompira