Predivan spoj rastopljenog sira i mirisa pečenog krompira može biti vaš doručak, ručak i večera.

Sastojci:

2 šoljice pire krompira

3 veća jaja

1 šoljica narendanog sira

1/4 šoljice iseckanog vlašca

1/4 šoljice isprženih kockica šunke ili slanine

so

sveže mleven biber

kisela pavlaka - za posluživanje

posuda za pečenje mafina (s 12 ili 24 kalupa)

Priprema:

Zagrejati rernu na 200°C. Pomešajte u posudi pire, jaja, biber, šunku/slaninu, vlašac, deo sira; posoliti zavisno od toga tome je prethodno pire posoljen. Staviti u svaki kalup kašiku smese i posuti sirom preko. Peći oko 20 minuta, odnosno, dok gornji sloj ne postane zlatnosmeđi. Poslužiti toplo uz kašiku kisele pavlake. Ovako pečeno, može se čuvati do tri dana u frižideru.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: gastro.24sata.hr