Predivan spoj rastopljenog sira i mirisa pečenog krompira može biti vaš doručak, ručak i večera.
Sastojci:
2 šoljice pire krompira
3 veća jaja
1 šoljica narendanog sira
1/4 šoljice iseckanog vlašca
1/4 šoljice isprženih kockica šunke ili slanine
so
sveže mleven biber
kisela pavlaka - za posluživanje
posuda za pečenje mafina (s 12 ili 24 kalupa)
Priprema:
Zagrejati rernu na 200°C. Pomešajte u posudi pire, jaja, biber, šunku/slaninu, vlašac, deo sira; posoliti zavisno od toga tome je prethodno pire posoljen. Staviti u svaki kalup kašiku smese i posuti sirom preko. Peći oko 20 minuta, odnosno, dok gornji sloj ne postane zlatnosmeđi. Poslužiti toplo uz kašiku kisele pavlake. Ovako pečeno, može se čuvati do tri dana u frižideru.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus