Priuštite porodici ovaj ukusan obrok koji ne zahteva mnogo truda i nema puno masnoće.
Sastojci:
- malo putera
- ½ kašike maslinovog ulja
- 1 veliki luk, sitno naseckan
- 1 ½ kašika brašna
- 650 g pilećeg filea
- 3 čena belog luka, smrvljena
- 400 g belog krompira, prepolovljeno
- 2 štapića celera, kockice
- 2 šargarepe, kockice
- 250 g šampinjona, četvrtine
- 15 g sušene pečurke, natopljene u 50 ml ključale vode
- 500 ml zalihe napravljene sa dve kocke pilećih kockica
- 2 kašike senfa, plus dodatno posluživanje
- 2 lovorova lista
Priprema:
Zagrejte malo putera i maslinovo ulje u velikom tiganju, dodajte sitno seckani crni luk i pržite 10-ak minuta dok ne omekša i počne da se karamelizira. U međuvremenu, stavite brašno, malo soli i bibera u posudu i ubacite pileći file. U tiganj dodajte zgnječeni beli luk i piletinu i kratko pržite (4-5 min.) dok piletina ne počne da dobija boju. Prebacite u dublju šerpu, zajedno sa prepolovljenim krompirom, celerom, šargarepom, pečurkama, sušenim pečurkama sa sve vodom, pilećim bujonom, senfom i lovorom. Dobro promešajte. Kuvajte na niskoj temperaturi 7 sati ili na visokoj 4 sata. Sklonite lovorovo lišće i poslužite s malo senfa sa strane.
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno