Priuštite porodici ovaj ukusan obrok koji ne zahteva mnogo truda i nema puno masnoće.

Sastojci:

  • malo putera
  • ½ kašike maslinovog ulja
  • 1 veliki luk, sitno naseckan
  • 1 ½ kašika brašna
  • 650 g pilećeg filea
  • 3 čena belog luka, smrvljena
  • 400 g belog krompira, prepolovljeno
  • 2 štapića celera, kockice
  • 2 šargarepe, kockice
  • 250 g šampinjona, četvrtine
  • 15 g sušene pečurke, natopljene u 50 ml ključale vode
  • 500 ml zalihe napravljene sa dve kocke pilećih kockica
  • 2 kašike senfa, plus dodatno posluživanje
  • 2 lovorova lista

Priprema:

Zagrejte malo putera i maslinovo ulje u velikom tiganju, dodajte sitno seckani crni luk i pržite 10-ak minuta dok ne omekša i počne da se karamelizira. U međuvremenu, stavite  brašno, malo soli i bibera u posudu i ubacite pileći file. U tiganj dodajte zgnječeni beli luk  i piletinu i kratko pržite (4-5 min.) dok piletina ne počne da dobija boju. Prebacite u dublju šerpu, zajedno sa prepolovljenim krompirom, celerom, šargarepom, pečurkama,  sušenim pečurkama sa sve vodom, pilećim bujonom, senfom i lovorom. Dobro promešajte. Kuvajte na niskoj temperaturi 7 sati ili na visokoj 4 sata. Sklonite lovorovo lišće i poslužite s malo senfa sa strane.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs