Isprobajte ovaj specijalitet garantujemo da će se svideti svima.

Sastojci:

  • 1 bajata kifla
  • 2 glavice luka
  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • 3 kašike kapra
  • so, biber
  • 500 ml supe (instant)
  • 1 list lovora
  • 6 zrna bibera
  • 2 kašike brašna
  • 3 kašike putera
  • 125 ml neutralne pavlake
  • 1 kašika soka od limuna
  • 1/2 kašičice šećera
  • 1 žumance

Priprema:

1. Razmekšati kiflu. Iseckati glavicu luka pa sve pomešati s mesom, jajetom, kašikom kapra, malo soli i bibera. Napraviti 12 ćufti.

2. Iseckati drugu glavicu luka i prokuvati je sa supom, lovorom i zrnima bibera (oko 15 min). Ubaciti ćufte i kuvati ih 12 min. Izvaditi ćufte. Sok od kuvanja procediti i sačuvati.

3. Propržiti brašno na puteru, doliti tečnost od krčkanja i pavlaku. Krčkati 5 min. Dodati 2 kašike kapra i začiniti sokom od limuna, solju, biberom i šećerom. Vratiti knedle. Umešati žumance i skinuti sa ringle.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs