Isprobajte ovaj specijalitet garantujemo da će se svideti svima.
Sastojci:
- 1 bajata kifla
- 2 glavice luka
- 500 g mlevenog mesa
- 1 jaje
- 3 kašike kapra
- so, biber
- 500 ml supe (instant)
- 1 list lovora
- 6 zrna bibera
- 2 kašike brašna
- 3 kašike putera
- 125 ml neutralne pavlake
- 1 kašika soka od limuna
- 1/2 kašičice šećera
- 1 žumance
Priprema:
1. Razmekšati kiflu. Iseckati glavicu luka pa sve pomešati s mesom, jajetom, kašikom kapra, malo soli i bibera. Napraviti 12 ćufti.
2. Iseckati drugu glavicu luka i prokuvati je sa supom, lovorom i zrnima bibera (oko 15 min). Ubaciti ćufte i kuvati ih 12 min. Izvaditi ćufte. Sok od kuvanja procediti i sačuvati.
3. Propržiti brašno na puteru, doliti tečnost od krčkanja i pavlaku. Krčkati 5 min. Dodati 2 kašike kapra i začiniti sokom od limuna, solju, biberom i šećerom. Vratiti knedle. Umešati žumance i skinuti sa ringle.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom