Poslužite sa salatom i eto odličnog obroka.

Sastojci:

  • 2 velika komada pilećeg belog mesa
  • brašno
  • maslinovo ulja
  • malo putera
  • 1 beli luk (cela glava)
  • 1/2 šolje pilećeg bujona
  • 1/2 kašike limunovog soka
  • 1/4 kašike belog luka u prahu
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • so, biber
  • peršun

Priprema:

Svaki komad piletine isecite po dužini tako da dobijete 4 komada. Pospite ih sa malo soli i bibera i uvaljajte u brašno.

Dodajte maslinovo ulje i malo putera u tiganj. Dodajte piletinu i pržite dok ne dobije zlatnu boju. Izvadite piletinu iz tiganja i dodajte još malo putera. Zatim dodajte cele čenove belog luka očišćene i pržite nekih 3-4 minuta, često mešajući, dok se spolja ne proprže. Zatim dodajte bujon, limunov sok i beli luk u prahu. Ostavite da se krčka dok tečnost malo ne ispari. Dodajte pavlaku za kuvanje i vratite piletinu u tiganj. Ostavite da kuva još oko 5 minuta. Na kraju pospite seckanim peršunom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs