Uz ovakav način pripreme mesa vam ne treba prilog, a ako želite možete poslužiti sa taljatelama.

Sastojci:

  • 3/4 šolje balzamika
  • 3 čena belog luka
  • 2 kašike meda
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika sušenog timijana
  • 1 kašika sušenog origana
  • 4 filea minjon
  • 2 paradajza
  • so
  • 4 kriške mocarele
  • sveži listovi bosiljka

Priprema: 

U maloj posudi pomešajte balzamiko, sitno seckan beli luk, med, maslinovo ulje, sušeni timijan i sušeni origano. Prelijte šnicle i ostavite da se marinira 20 minuta. Posolite i pobiberite. Zagrejte roštilj tiganj ili običan i ispecite meso sa obe strane. Zatim na vrh stavite mocarelu (ako su manji kolutovi dva, a ako su veći stavite jedan) i preko stavite po 2 paradajza koji ste isekli na kolutove.  Pecite nekih 2 min. samo dok se sir ne otopi. Ukrasite bosiljkom i poslužite.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs