Uz ovakav način pripreme mesa vam ne treba prilog, a ako želite možete poslužiti sa taljatelama.
Sastojci:
- 3/4 šolje balzamika
- 3 čena belog luka
- 2 kašike meda
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika sušenog timijana
- 1 kašika sušenog origana
- 4 filea minjon
- 2 paradajza
- so
- 4 kriške mocarele
- sveži listovi bosiljka
Priprema:
U maloj posudi pomešajte balzamiko, sitno seckan beli luk, med, maslinovo ulje, sušeni timijan i sušeni origano. Prelijte šnicle i ostavite da se marinira 20 minuta. Posolite i pobiberite. Zagrejte roštilj tiganj ili običan i ispecite meso sa obe strane. Zatim na vrh stavite mocarelu (ako su manji kolutovi dva, a ako su veći stavite jedan) i preko stavite po 2 paradajza koji ste isekli na kolutove. Pecite nekih 2 min. samo dok se sir ne otopi. Ukrasite bosiljkom i poslužite.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom