Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MENI ZA ZAPOSLENE ŽENE: Jedna osnova za 6 različitih ručkova!!!

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Ukoliko želite da svakodnevno skratite proces spremanja ručka postoji način da to uradite jednostavno i lako.

 Izvor: Foto: Shutterstock

Spremite osnovu koju možete koristiti kao podlogu za svih ostalih 6 jela. Evo kako to da uradite.

U zavisnosti od broja članova domaćinstva stavljate veću ili manju količinu namirnica.

U proseku za četvoročlanu porodicu za 6 ručkova je potrebno:

  • 1 kg crnog luka
  • 1 kg šargarepe
  • 2 kg junetine ili svinjetine
  • 1 kg paprike
  • 1 kg paradajza
  • lovorov list
  • 1 l soka od paradajza
  • začini, so, biber

Priprema:

Iseckati luk i šargarepu, ne mora da bude mnogo sitno. Iseckati meso, na kockice. Staviti da se dinsta luk i šargarepa, pa dodati meso. Zatim dodati so, biber, lovorov list i druge začine koje volite. Dodati još i povrće, papriku i paradajz. Krčkati oko sat i po u zavisnosti od toga kakvo je meso. Pred sam kraj kuvanja dodati i kuvani paradajz. Ne treba da bude previše retko...

Kad je meso gotovo skinuti sa vatre i ostaviti da se malo prohladi. Smesu podeliti u 6 kesica/posudica i ostaviti da se skroz ohladi.

Kad je hladno staviti u zamrzivač. Svakog dana vaditi po jednu kesicu/posudicu i dodavati je u povrće. Izvaditi ranije i odmrznuto staviti u povrće.

Prvi dan: U šerpu staviti osnovu i dodati grašak. Kuvati oko pola sata. Nije potrebno dodavati ništa drugo jer su već svi začini u mesu.

Drugi dan: U osnovu dodate boraniju, kratko kuvati a potom preliti jajetom i pavlakom i zapeći u rerni.

Treći dan: Naseckati glavicu svežeg kupusa i dodati osnovu. Pred kraj kuvanja dodati suve šlive i kuvati još desetak minuta.

Četvrti dan: Iseckati krompir na kockice i dodati mu osnovu. Kuvati na tihoj vatri oko pola sata.

Peti dan: Staviti osnovu i dodati gotovo povrće za đuveč, kao i šaku sirovog pirinča. Kuvati oko pola sata.

Šesti dan: Iseckati povrće za sataraš, luk, papriku, paradajz i staviti da se krčka. Dodati osnovu i za oko pola sata ručak je gotov.

Ovako spremanje ručka domaćicama će uštedeti dosta vremena, a ukućani će biti zadovoljni jer će svakog dana imati kuvani obrok.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  

Izvor: stvarukusa.rs

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti