Ručak za celu porodicu u kom će uživati i vaši mališani.

Sastojci:

  • 7 bataka (sa karabatacima)
  • 10 većih krompira
  • 1 srednja glavica crnog luka
  • 1 paprika (može i iz zamrzivača ako trenutno nema sveže)
  • 1 čen belog luka ili 1 kašičica belog luka u prahu
  • 500ml soka od paradajza
  • začini po potrebi (so, biber, vegeta)
  • 50g kačkavalja (može i neki drugi sir)

Priprema:

Oljušten krompir iseći na kolutove, iseći crni luk na sitne kockice, takođe i papriku. U nauljenu tepsiju poređati začinjen krompir, isečenu papriku na kockice, zatim luk isečen na kockice, potom još jedan red krompira. Preko krompira staviti prethodno začinjene batake i preliti sve sa sokom od paradajza, nakon toga prekriti folijom, staviti u prethodno zagrejanu rernu na 250°C i peći oko sat vremena (u zavisnosti od jačine rerne).

Foliju staviti da bataci ne bi izgoreli spolja, a iznutra ostali nepečeni. Nakon nekog vremena proveriti kako napreduje pečenje. Ako je sve lepo omekšalo, skinuti foliju i odozgo pobacati narendani sir i ostaviti da se još malo zapeče, i bataci dobiju lepu rumenu boju.

Prijatno!

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Recept poslala Dobrila Petkov