Ručak za celu porodicu u kom će uživati i vaši mališani.
Sastojci:
- 7 bataka (sa karabatacima)
- 10 većih krompira
- 1 srednja glavica crnog luka
- 1 paprika (može i iz zamrzivača ako trenutno nema sveže)
- 1 čen belog luka ili 1 kašičica belog luka u prahu
- 500ml soka od paradajza
- začini po potrebi (so, biber, vegeta)
- 50g kačkavalja (može i neki drugi sir)
Priprema:
Oljušten krompir iseći na kolutove, iseći crni luk na sitne kockice, takođe i papriku. U nauljenu tepsiju poređati začinjen krompir, isečenu papriku na kockice, zatim luk isečen na kockice, potom još jedan red krompira. Preko krompira staviti prethodno začinjene batake i preliti sve sa sokom od paradajza, nakon toga prekriti folijom, staviti u prethodno zagrejanu rernu na 250°C i peći oko sat vremena (u zavisnosti od jačine rerne).
Foliju staviti da bataci ne bi izgoreli spolja, a iznutra ostali nepečeni. Nakon nekog vremena proveriti kako napreduje pečenje. Ako je sve lepo omekšalo, skinuti foliju i odozgo pobacati narendani sir i ostaviti da se još malo zapeče, i bataci dobiju lepu rumenu boju.
Prijatno!
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom