Kada je otkriven prošlog veka, 60-ih godina, istraživač vitamina i dobitnik Nobelove nagrade, rekao je:
"Koenzim Q10 je jedno od najvažnijih otkrića u nauci o ishrani, vraća vitalnost srcu".
Vremenom, ovaj ekvivalent vitamina E i K, smanjuje se. U Japanu se Q10 koristi kao obavezan dodatak ishrani.
Pročitajte i 7 najboljih antiejdž biljaka
Istina je da se zbog svoje rastvorljivosti u mastima i velike molekukarne mase sporo i ograničeno unosi hranom, ali treba biti istrajan u unosu određene hrane koja treba da bude zastupljena na db+nevnom meniu, kako bi se ovaj vitamin zadržao u svim ćelijama organizma.
Koenzim Q se nalazi u zelenom povrću, soji, ovasu, goveđoj jetri i srcu, ribi i kvascu.
Tokom vremena potrebno je unositi i suplementiranu formu Q10 enzima.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus