Šezdestetih godina prošlog veka najpoznatiji srpski kuvar Mića Stojanović napravio je remek-delo u kulinarskom svetu ni ne znajući d aće njegov specijalite dobiti svetsku primenu i priznanje.
Naime, u poznat beogradskom restoranuom Mića je dobio narudžbu od stalne, ugledne gošće, ali se desilo da nije bilo dovoljno materijala za specijalitet koji je gošća zahtevala.
Kulinarske sposobnosti, dovitljivost i kreativnost od mladog kuvara su pripremile novo jelo koje je oblikovao kao Karađorđevu zvezdu, te je po tome i novi specijalitet dobio ime.
Ono što je interesantno, Karađorđeva šnicla, iako održava sitost dugo, ne zahteva ni mnogo vremena, niti namirnica za pripremu.
Recpet možete pročitati OVDE.
Ubrzo se nakon ovog spontanog eksperimenta Kaarađorđeva šnicla našla na meniju mnogih restorana, a ostala je i do danas.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus