Šezdestetih godina prošlog veka najpoznatiji srpski kuvar Mića Stojanović napravio je remek-delo u kulinarskom svetu ni ne znajući d aće njegov specijalite dobiti svetsku primenu i priznanje.
Naime, u poznat beogradskom restoranuom Mića je dobio narudžbu od stalne, ugledne gošće, ali se desilo da nije bilo dovoljno materijala za specijalitet koji je gošća zahtevala.
Kulinarske sposobnosti, dovitljivost i kreativnost od mladog kuvara su pripremile novo jelo koje je oblikovao kao Karađorđevu zvezdu, te je po tome i novi specijalitet dobio ime.
Ono što je interesantno, Karađorđeva šnicla, iako održava sitost dugo, ne zahteva ni mnogo vremena, niti namirnica za pripremu.
Recpet možete pročitati OVDE.
Ubrzo se nakon ovog spontanog eksperimenta Kaarađorđeva šnicla našla na meniju mnogih restorana, a ostala je i do danas.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Kako da napravite potaž od bundeve
Zapečeni pire krompir sa šampinjonima
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke