Svinjska mast ima visoke nutritivne vrednosti i zabluda je da je treba izbaciti iz ishrane kao nezdravu namirnicu. Sadrži korisne masnoće i vitamine neophodne za naš organizam.

Istina je da je nivo holesterola na višem nivou od biljnih ulja, ali korišćenje i jednog i drugog zaokružuje proces pravilne ishrane.

Na svinjskoj masti se vremenski manje prži što pojedinoj hrani daje odgovarajuću teksturu.

Pročitajte i Zbog čega se svinjska mast preporučuje u ishrani

Oni koji su imali prilike da probaju staru poslasticu koju su pripremale naše bake, sećaju se neodoljivog ukusa masti na hlebu posutim alevom paprikom, solju i belim lukom.

Ko nije probao, neka to učini!

Za zdravlje je važna vrsta masti, a potvrđeno je da svinjska mast ne utiče na rizik od kardiovaskularnih oboljenja.

Naravno, kako za svinjsku mast, tako i za biljna ulja, treba biti umeren u konzumiranju.

Ono što je ključni faktor u očuvanju zdravlja, jeste izbor svinjske masti. Deli se na domaću i industrijsku, te sam kvalitet zavisi od ovih podela.

Domaća se dobija topljenjem čistog masnog tkiva svinje koja je hranjena u seoskom gazdinstvu prirodnim obrocima.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/