Sastojci za salatu:

½ gl kupusa

2 kašike maslinovog ulja

2 cvekle

1 limun ili kašika jabukovog sirćeta

2 šargarepe

1 koren peršuna

1 kašikica morske soli

1 veza peršunovog lista - samo listovi

¼ kašikice bosiljka

¼ kašikice origana

1 celer

¼ kašikice bibera

klice suncokreta

Pogledajte 6 recepata za salate koje mogu zameniti obrok.

Priprema:

Oprati i očistiti povrće. Kupus iseći na pola. Oštrim nožem izrezati ga na tanke rezance. Šargarepu i koren peršuna iseći na što manje kockice ili sitno izrendati. Peršunov list krupno iscepkati prstima. Pomešati povrće, klice suncokreta, bosiljak i origano, zatim salatu prvo posoliti i pobiberiti, pa dodati maslinovo ulje i limun. Ukrasiti celim peršunovim listićima. Klice suncokreta se pripremaju od oljuštenog sirovog suncokreta. Semenke se operu i ostave u vodi da ogreznu, u plastičnoj posudi prekrivenoj pamučnom krpom, tri dana, dok klice ne izbiju oko 0,5 cm. Svakog dana obavezno oprati semenke i promeniti vodu, da se klice ne bi pokvarile.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: zdravaishrana.net