Sastojci za salatu:
½ gl kupusa
2 kašike maslinovog ulja
2 cvekle
1 limun ili kašika jabukovog sirćeta
2 šargarepe
1 koren peršuna
1 kašikica morske soli
1 veza peršunovog lista - samo listovi
¼ kašikice bosiljka
¼ kašikice origana
1 celer
¼ kašikice bibera
klice suncokreta
Pogledajte 6 recepata za salate koje mogu zameniti obrok.
Priprema:
Oprati i očistiti povrće. Kupus iseći na pola. Oštrim nožem izrezati ga na tanke rezance. Šargarepu i koren peršuna iseći na što manje kockice ili sitno izrendati. Peršunov list krupno iscepkati prstima. Pomešati povrće, klice suncokreta, bosiljak i origano, zatim salatu prvo posoliti i pobiberiti, pa dodati maslinovo ulje i limun. Ukrasiti celim peršunovim listićima. Klice suncokreta se pripremaju od oljuštenog sirovog suncokreta. Semenke se operu i ostave u vodi da ogreznu, u plastičnoj posudi prekrivenoj pamučnom krpom, tri dana, dok klice ne izbiju oko 0,5 cm. Svakog dana obavezno oprati semenke i promeniti vodu, da se klice ne bi pokvarile.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: zdravaishrana.net
Ćufte zapečene sa kačkavaljem
Goveđa čorba sa povrćem
Pita sa zeljem za post na vodi
Štanglice od čokolade i kikirikija
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom