Ove prelepe prirodne namirnice su takođe bogate mnogim vitaminima i mineralima, pa se preporučuje njihovo povećano konzumiranje. Ipak, često se desi da usled premalo vremena ili loše navike zaboravljamo na voće koje smo kupili.
Maline i kupine
Maline i kupine su osetljivi i mekano voće koje brzo truli. Da biste mu produžili trajanje, izbacite sve one komade koji ne valjaju i koji su počeli da trule. U činiju ili na papir stavite papir za pečenje, a zatim na njih poređajte maline i sve zajedno stavite u frižider. Njihova svežina će trajati do 4, 5 dana.
Pročitajte kako se pravi kandirano voće.
Jabuke
Jabuke mogu zadržati svežinu čak do 3 nedelje ako ih budete držali sve vreme u frižideru. U slučaju da vam je ostao deo, umesto bacanja ga stavite u kesu i vratite u frižider.
Banane
Banane ne morate držati u frižideru radi svežine, jer u korpi na stolu mogu trajati oko pet i više dana. Ako vam ostane deo, najbolje je da ga držite u kori koju ćete staviti u kesu i na kraju u frižider.
Kruške
Držite ih u frižideru i biće sveže oko 5 dana. Ako vam je ostala polovina ili deo kruške koji niste pojeli, jednostavno ga ubacite u kesu i stavite u frižider.
Pogledajte kako da iskoristite prezrelo voće.
Grožđe
Grožđe je potrebno dobro oprati. Kada to uradite, stavite ga u činiju i najbolje je da ga držite u frižideru jer će vam tu trajati i do nedelju dana.
Mango
Držanjem u fružideru ćete produžiti njegovo trajanje do četiri dana. Ako ste ga isekli, a niste pojeli sve – stavite sve komade u kesu i držite ih u frižideru.
Borovnice
Da bi istrajale celu jednu nedelju, dovoljno je da ih držite u kesi u frižideru.
Trešnje
Trešnje su jednostavne – operite ih i stavite u činiju, a zatim ih prebacite posle svakog jela u frižider.
Kivi
Da bi istrajali do četiri dana, držite ga u frižideru, a ne na polici ili radnoj površini u kuhinji. Ako ga prepolovite i ne možete da pojedete sve, umotajte komad u aluminijsumsku foliju i vaš kivi će potrajati duže.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: zenskimagazin.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem