Posne supe i čorbe podrazumevaju jela bez namirnica životinjskog porekla. U vreme velikih postova i slava, ali i kao detoks za organizam idealne su kao glavni obrok.
Svaka iskusna domaćica ima svoju recepturu kada je priprema jela u pitanju, ali saveti i ideje nikada nisu bile na odmet.
Posna jela mogu biti vrlo ukusna ukoliko ih pripremite na pravi način, tako i supe mogu zadovoljiti svačije čulo ukusa.
Mi vam nudimo par ideja koje smo izdvojili kao top predloge posnih čorbi.
Na vama je da ih isprobate.
Pročitajte i Ovo su najzdravije supe i čorbe
Supa od raznog povrća
Propržiti iseckan lukpapriku šaragarepu i celer i dodavati vodu. Kada prokljula ubaciti krompir iseckan na kockice, grašak, karfiol, iseckan kupus, lovorov list so i biber.
Ostaviti da se krčka 15 minuta pa ubaciti posnu testeninu ili pirinač.
Čorba od spanaća
Spanać skuvati, a zatim ga ocediti. Propržiti sitno seckani beli luk sa brašnom i pomešati sve sa spanaćem. Dodavati vodu i malo soka od limuna. Posoliti i pobiberiti.
Pročitajte i Krem čorba od tikvica
Potaž od bundeve
U lonac sa vodom staviti bundevu, šaragarepu, luk i krompir i ostaviti da proključa.
Kada se krompir skuva ocediti pola vode iz posude. Mikserom ispasirati povreće koje je ostalo i ostavite da se još malo krčka. Dodajte so i biber i po želji peršun, celer i nanu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Patlidžan sa belim lukom po španskom receptu
Kako da napravite osvežavajući krem od jagoda
Salata od svežih krastavaca sa krem sirom
Lagani rižoto sa zelenim povrćem
Sočivo sa tikvicama za 30 minuta