Spoj koji se topi u ustima čine krem od vanile s dodatkom citrusa, pavlaka za šlag s belom čokoladom i hrskavo lisnato testo. Verovali ili ne ova torta priprema se za svega 30 minuta.

Sastojci:

250 grama lisnatog testa (može i jedno pakovanje svežeg lisnatog) 

3 jaja (odvojiti belanca od žmanaca) 

1 l mleka 

8 kašika šećera 

4 kašike gustina 

1/2 kašike vanile 

1 puding od vanile

100 g bele čokolade 

1/2 l slatke pavlake

narendane korice limuna i pomorandže 

Pročitajte i Brzo i jednostavno: najbrži recept za krempitu (VIDEO)

Priprema:

Razvaljajte lisnato testo, veličine velikog pravougonog pleha, stavite ga na papir za pečenje i dobro izbodite viljuškom. U sredini testa izrežite krug za centimetar-dva širi od kalupa torte. Krajeve nemojte pomerati, njih ćete koristiti kao posip za tortu. Pecite 10-15 minuta na 180°C.

Krem napravite tako što ćete umutiti belanca sa kašikom šećera u čvrst sneg. U 2 dcl mleka razmutite žumanca, gustin, puding od vanile, ostatak šećera i rendanu koricu. Tu smesu poput pudinga ukuvajte u ostatak mleka. U još vruće dodajte sneg od belanaca mešajući laganim pokretima. Krem izlijte na pečeno lisnato testo i čekajte da se ohladi.

Na ohlađenu smesu namažite umućenu pavlaku u koju ste umešali otopljenu belu čokoladu. Pospite mrvicama od lisnatog testa koje ste dobili od pečenih rubova.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: gastro.24sata.hr