Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZAŠTO IH RETKO JEDEMO? Suve šljive protov gojaznosti, za probavu i još mnogo toga...

Ima nekih činjenica koje niste znali o zimskoj poslastici - suvoj šljivi

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

Suve šljive spadaju u ukusnu zimsku poslasticu, ali navika je da ih jedemo samo za vreme posta, kao i za neke velike posne praznike.

Ipak, kako se nađu obavezno na trpezi na pravoslavnim ptrpezama, one su sibol zdravlja i blagodeti. Ovo je dokazano ne samo sa religijske tačke već i sa naučne.

Suve šljive ne samo da pospešuju probavni trakt, ubrzavaju metabolizam, one vrlo efikasno deluju i kod preces mršavljenja, pa i regulisanja šećera u krvi.

Pročitajte i Kuglice od suvog voća

Štite mozak od štetnih slobodnih radikala, a odlična su prevencija kod kardiovaskularnih, pa i karcerogenih oboljenja.

Istraživanja su navela da su suve šljive bogate flavonoidima i fenolima što deluje preventivno kod osteoporoze.

Dobro je poznato da je ovo voće najjači prirodni laksativ i sadrži dosta upijajjućih vlakana koji usporavaju protok hrane kroz stomak i poništavaju apsorpciju šećera u krvotok.

Pored navedenih zdravstvenih benefita, ovo voće je veoma prijatnog ukusa, stoga neka bude zastupljenije u vašem jelovniku.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti