Potrebno je:
pakovanje kora od heljde ili integralne kore
krupno mleveni ili seckani orasi
ražane i ovsene pahuljice
pistaći 200g
žuti šećer 250g
suvo grožđe
suve višnje
Pogledajte i Kako da napravite baklavu sa orasima u obliku trougla (VIDEO)
Priprema:
Orasi, ovsene ili ražene pahuljice, suvo grožđe i suve višnje, kao i seckane pistaće (oko 200g) pomešaju se sa žutim šećerom i tako dobijenu masu filovati preko heljdinih ili integralnih kora i ređati jednu preko druge.
U posebnoj posudi zagreje se tri decilitra vode i doda 250 grama žutog šećera i napravi preliv, kojim se prelije baklava. Pre nego što se ubaci u rernu da se zapeče, obavezno se iseče na kocke ili romb oblik.
Pecite na 200 stepeni 10 minuta, a zatim smanjite na 150 stepeni i pecite još 40 minuta ili dok baklava ne porumeni.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: srbijuvolimo.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom