Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prijepoljske baklave od heljdinih kora (RECEPT)

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Napravite baklavu kao iz poslastičarnice.

 Izvor: Profimedia/Shutterstock

Potrebno je:

pakovanje kora od heljde ili integralne kore

krupno mleveni ili seckani orasi

ražane i ovsene pahuljice

pistaći 200g

žuti šećer 250g

suvo grožđe

suve višnje

Pogledajte i Kako da napravite baklavu sa orasima u obliku trougla (VIDEO)

Priprema:

Orasi, ovsene ili ražene pahuljice, suvo grožđe i suve višnje, kao i seckane pistaće (oko 200g) pomešaju se sa žutim šećerom i tako dobijenu masu filovati preko heljdinih ili integralnih kora i ređati jednu preko druge.

U posebnoj posudi zagreje se tri decilitra vode i doda 250 grama žutog šećera i napravi preliv, kojim se prelije baklava. Pre nego što se ubaci u rernu da se zapeče, obavezno se iseče na kocke ili romb oblik.

Pecite na 200 stepeni 10 minuta, a zatim smanjite na 150 stepeni i pecite još 40 minuta ili dok baklava ne porumeni.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas? 

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: srbijuvolimo.rs

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti