Potrebno je:
6 belanaca, 1 prašak za pecivo, 100 ml mleka, 150 g mlevenih oraha, 150 g mlevenog keksa, 280 g šećera, 200 g maslaca, 160 g brašna, 6 žumanaca, 240 g šećera u prahu, 100 g čokolade za kuvanje
Pročitajte i: Brza plazma torta
Priprema:
Umutite belanca sa šećerom u čvrst šam, lagano ubacujte orahe, omekšali maslac, mleveni keks, brašno pomešano s praškom za pecivo i mleko. Izlijte smesu u pleh i stavite da se peče na 180 stepeni. Penasto umutite žumanca sa šećerom u prahu i time prelijte kolač kad bude napola pečen. Vratite u rernu i dopecite kako bi se gornji sloj osušio. Ohlađen kolač našarajte otopljenom čokoladom za kuvanje. Isecite na štangle i poslužite.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: zena.blic.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus