Za brzinsko hlađenje vina potrebna vam je samo kuhinjska krpa i sedam minuta. To možete učiniti i sa papirnim ubrusima, ali mokra krpa se pokazala efikasnijom.
Ako su vam došli gosti, a zaboravili ste da ohladite vino, s ovim trikom rešićete problem. Možete ga koristiti i u bilo kojoj drugoj prilici i za bilo koje vino.
Pročitajte i: Degustacija vina za početnike
Potrebna je samo kuhinjska krpa. Dobro je namočite ali nemojte je cediti. Položite je na površinu i zamotajte vino u mokru krpu. Stavite bocu s krpom na 7 minuta u zamrzivač.
Vaše vino je ohlađeno i spremno za posluživanje, piše Business Insider koji je i sproveo ovaj eksperiment.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: kurir.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem