Za brzinsko hlađenje vina potrebna vam je samo kuhinjska krpa i sedam minuta. To možete učiniti i sa papirnim ubrusima, ali mokra krpa se pokazala efikasnijom.

Ako su vam došli gosti, a zaboravili ste da ohladite vino, s ovim trikom rešićete problem. Možete ga koristiti i u bilo kojoj drugoj prilici i za bilo koje vino.

Pročitajte i: Degustacija vina za početnike

Potrebna je samo kuhinjska krpa. Dobro je namočite ali nemojte je cediti. Položite je na površinu i zamotajte vino u mokru krpu. Stavite bocu s krpom na 7 minuta u zamrzivač.

Vaše vino je ohlađeno i spremno za posluživanje, piše Business Insider koji je i sproveo ovaj eksperiment.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: kurir.rs