Potrebno je 10 namirnica
200 g kukuruznog griza
8dl vode
50g putera
200g tvrdog kravljeg sira
100g panceta
300g srpske kobasice
200g paradajza
200g ajvara
so po ukusu
biber po ukusu
Priprema:
U ključalu posoljenu vodu dodati puter, potom palentu i masu mešati dok ne počne da se odvaja od zidova posude. Tako dobijenoj masi dodati izdrobljeni sir i sve izmeša.
Srpsku kobasicu ispeći na zagrejanom tiganju uz dodatak pancete.
Paradajz takođe izgrilovati.
Na tanjiru služiti kuvanu palentu sa Srpskom kobasicom, pancetom, grilovanim paradajzom i ajvarom. Uz jelo poslužiti kiselo mleko. Prijatno!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: ukusnoibrzo.rs
Zapečeni pire krompir sa šampinjonima
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom