Kada rešite da u svom domu sprovedete veliko spremanje da bi sve bilo na svom mestu uredno i čisto, na red dolazi i pranje onih delova kuhinje koje baš i ne volimo. Jedna od stvari koju je teško očistiti i koja generalno zadaje dosta problema pri pokušaju da se dovede u čisto stanje je i filter kuhinjskog aspiratora. S obzirom na to da je uvek na udaru isparenja na njemu se jako brzo nataloži prljavština, a toplota kojoj je stalno izložen dovodi do toga da se prljavština skori i da ju je teško očistiti. U ovoj priči pokazujemo vam kako da i ovaj deo predprazničnog čišćenja obavite bez muke uz dobre rezultate.

Za čišćenje filtera kuhinjskog aspiratora potrebno vam je oko 2 litra ključale vode i oko pola čaše sode bikarbone, kao i posuda u kojoj ćete čistiti filter. U našem slučaju to je tepsija prikladne veličine.

Čak i filter koji je redovno održavan pranjem u mašini za sudove, na njega se ipak nahvata prljavština koju nije moguće skinuti.

Pročitajte i: Kako da lako očistite ravnu ploču na šporetu

U posudu sipajte ključalu vodu u količini dovoljnoj da u nju može da se potopi filter kuhinjskog aspiratora.Sada dodajte pola čaše sode bikarbone i u vodu potopite filter kuhinjskog aspiratora. Odmah ćete primetiti kako vrela voda i soda bikarbona deluju na prljavštinu koja polako počinje da se otapa i izlazi na površinu vode.

Nakon nekoliko minuta u pomenutom rastvoru filter izvadite i operite deterdžentom. Na ovaj način ćete bez velike muke i mukotrpnog ribanja očistiti stalni filter kuhinjskog apiratora kako unutra tako i spolja.

Naravno, ni ovo nije čudotvorna metoda, pa ćete u koliko dugo niste čistili filter morati da je ponovite više puta kako bi došli do željenih rezultata.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: mojaradionica.com