Pošto je nagomilavanje toksina u telu između ostalog uzrokovano lošom ishranom, razumno rešenje je ispraviti takve navike, koristiti suplemente i postaviti nove parameter zdrave ishrane.

Kako bi se postigli željeni rezultati, neophodno je napraviti promene, posebno u pogledu nutritivnog unosa. Ukratko, ovaj program predstavlja 28-dnevno čišćenje koje uključuje eliminaciju hrane koja se smatra nezdravom i uvođenje hranljivijih namirnica u ishranu. Program sadrži sledeće stavke:

Čisti šejkovi

Ovi šejkovi zamenjuju pojedine obroke tokom čišćenja organizma. Ovakvi šejkovi pružaju dodatnu nutritivnu podršku organizmu, lako se spremaju i ukusni su.

Suplementi

Kada telo prolazi kroz tranziciju, ono ima potrebu za dodatnim materijama, pa je mudro obezbediti mu dodatnu podršku i stimulans koji  će pomoći detaljno čišćenje organizma.

Kako program funkcioniše ?

Korak jedan: smanjenje digestivnog opterećenja

U svrhu čišćenja, neophodno je olakšati digestivno opterećenje izbacivanjem nezdravih namirnica poput onih koje su prepune masti, soli i šećera. Pored toga, potrebno je pojačati i unos tečnih obroka.

Korak dva: Restauracija ″12-časovnog″ prozora

Ova faza se bavi treniranjem tela da prepozna kada se završava varenje, a počinje detoksikacija. Telo prekida sa varenjem 8 sati nakon svakog obroka i prelazi na proces čišćenja. Ova faza je veoma važna jer obezbeđuje uklanjanje toksina koji uzrokuju oštećenje sistema iz tela.

Pročitajte i: Takozvana dijeta "9 kilograma" traje 14 dana, a izgubićete i mnogo više od 9!

Korak tri: Dodavanje sadržaja dobrih bakterija u stomaku

Tokom procesa čišćenja se često koriste probiotici kako bi stomak ostao čist i oslobođen od štetnih sadržaja poput slobodnih radikala.

Korak četiri: podrška jetri

Jetra je primarno odgovorna za čišćenje tela, što znači da je treba negovati na dogovarajući način kako bi se obezbedilo njeno efikasno funkcionisanje. Smanjenjem količine toksina u telu tokom čišćenja smanjuje opterećenje koje jetra treba da podnese, čime se sprečava oštećenje ovog organa.

Korak pet: pojačana eliminacija toksina

Kada su toksini i slobodni radikali sakupljeni, najvažniji korak je da se efikasno izbaci svaki molekul ovih štetnih supstanci.  Program omogućava telu da redovno izbacuje toksine kroz otpad u čvrstom i tečnom stanju.

Glavne koristi programa

Bezbedan gubitak težine – za osobe koje nisu imale uspeha u gubljenju težine uprkos stalnom vežbanju i dijetama, ovaj program može predstavljati dobru alternativu pošto spada u jedan od najboljih programa za čišćenje. Važno je napomenuti da je gubitak težine ipak samo jedna od dodatnih beneficija čišćenja, a ne glavna funkcija ovih programa.

Pravilno kretanje creva – digestivne nelagode predstavljaju jedan od najčešćih zdravstvenih problema koje ovakav program može efikasno rešiti. Detoksikacija omogućava digestivnom traktu da se vrati u status kvo, što zatim poboljšava efikasno varenje i bolje kretanje creva.

Druge koristi uključuju:

Bolji izgled kože

Stabilno spavanje

Snižavanje krvnog pritiska i čistiji krvotok

Bolje funkcionisanje jetre i bubrega

Pročitajte i: Pravilo 3 zalogaja: Novi trik za mršavljenje, topljenje kilograma i sala sa stomaka

Smanjivanje rizika od razvoja kardiovaskularnih bolesti

Povećana energija tokom dana

Da li je ovaj program plan ishrane za detoksikaciju?

Da, ovaj program predstavlja plan ishrane. Iako sam proces podstiče konzumiranje tečne hrane, dizajniran je tako da se vodi računa o odgovarajućoj ishrani. Ovaj plan ishrane se razlikuje od mnogih drugih jer se više fokusira na oslobađanje tela od toksičnih supstanci nego na prosto ograničavanje unosa hrane.

Da li je ova detoksikacija za zauzete ljude?

Da, ova dijeta za čišćenje je dizajnirana tako da može da se uklopi u raspored osoba koje imaju mnogo obaveza. Program je lak za praćenje i ne zahteva previše pripreme.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: tincturia.wordpress.com