Sastojci:
2 velika pakovanja piškota
mleko za natapanje piškota
Fil I
600 g jagoda
150 g šećera
2 pudinga od jagode
100 ml vode
Fil II
600 ml mleka
150 g šećera
2 pudinga od vanile
2 ravne kašike gustina
250 g margarina
100 g šlaga
100 ml kisele vode
1 jaje
Fil IV
150 g šlaga
50 g šećera u prahu
250 ml kisele vode
Priprema:
Fil I
1. Staviti jagode da se kuvaju sa šećerom oko 10 min. Za to vreme umutiti puding sa vodom, pa ga ukuvati u jagode.
2. Vruć fil odmah naneti preko piškota, pa ga prekriti novim redom keksa.
Fil II
1. U šerpi skuvati 500 ml mleka sa šećerom, a u preostalom mleku razmutiti puding od vanile sa gustinom. Potom ukuvati u ključalo mleko. Mešati dok se ne zgusne pa ostaviti da se ohladi.
2. Penasto umutiti margarin. Posebno ulupati šlag sa kiselom vodom.
3. U prohlađen puding prvo dodati ulupan margarin, a potom i šlag. Sve dobro sjediniti mikserom, najmanjom brzinom.
4. Pripremljen fil premazati preko piškota.
Pročitajte i: Plazma torta sa jagodama i šlagom (VIDEO)
Fil III
1. Na tihoj vatri otopiti margarin sa čokoladom. U posebnoj činiji viljuškom umutiti jaje, pa mu polako dodavati otopljenu čokoladu muteći sve vreme.
2. Čokoladni fil naneti preko fila II, pa ga ostaviti da odstoji na hladnom oko 10 minuta da se stegne.
Fil IV
1. Umutiti šlag i premazati preko čokolade.
Finalni postupak
1. Na tacnu poređati piškote (9×3) prethodno namočene u mleko.
2. Pripremljen kolač ostaviti da se dobro ohladi u frižideru.
3. Ohlađen kolač iseći na kocke i poslužiti.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: posaljirecept.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem