1. Poređati piškote po dnu okvira za kolače. Razmutiti liker i espreso, pa ravnomerno poprskati piškote celom količinom.

2.Izdrobiti krupno belu čokoladu i rastopiti je na pari, pa pustiti da se prohladi. Pripremiti želatin prema uputstvu s pakovanja i izmešati ga sa rastopljenom belom čokoladom, sirom, marsalom (ili višnjevačom) i šećerom. Umutiti sve mikserom, da postane penasto. Rasporediti polovinu krema preko piškota. Poređati drugi sloj piškota koje treba prethodno kratko umakati u mešavinu alkohola i kafe. Na kraju sipati preostali krem.

3. Pre serviranja, pažljivo odvojiti stegnuti krem od ivica okvira za kolače (pomoću vrha noža). Skinuti okvir i tortu posuti kakaom.


Sastojci:

300 g piškota
100 ml likera od kafe
150 ml jakog esperesa (može da se zameni i jakom nes-kafom)
150 g bele čokolade
kesica želatina
600 g svežeg neslanog sira
50 ml marsale (može i višnjevača, kao zamena)
30 g šećera
1 kašika kakaoa