Sastojci:
četiri šoljice od 2 dcl brašna
dve kašike šećera
pola kašike soli
dve kašike suncokretovog ulja
500 ml mleka
kesica suvog kvasca, 11 grama
Pročitajte i: Recept za najmekše domaće kiflice
Priprema:
Priprema ovog testa i više je nego jednostavna. Za početak, potrebno je sve sastojke spojiti u homogenu smesu. Tako spravljena smesa stavlja se u kesicu i miruje u frižideru dva sata. Nakon toga testo se vadi iz frižidera i lagano valja u brašno.
Od toga možete praviti piroške, lepinje ili kiflice. Peći se može na tiganju u vrelom ulju, ali i u rerni u dobro namašćenom plehu za pečenje.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: domaci-kuhar.com
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem