Sastojci:

četiri šoljice od 2 dcl brašna

dve kašike šećera

pola kašike soli

dve kašike suncokretovog ulja

500 ml mleka

kesica suvog kvasca, 11 grama

Pročitajte i: Recept za najmekše domaće kiflice

Priprema:

Priprema ovog testa i više je nego jednostavna. Za početak, potrebno je sve sastojke spojiti u homogenu smesu. Tako spravljena smesa stavlja se u kesicu i miruje u frižideru dva sata. Nakon toga testo se vadi iz frižidera i lagano valja u brašno.

Od toga možete praviti piroške, lepinje ili kiflice. Peći se može na tiganju u vrelom ulju, ali i u rerni u dobro namašćenom plehu za pečenje.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: domaci-kuhar.com