Sastojci:
četiri šoljice od 2 dcl brašna
dve kašike šećera
pola kašike soli
dve kašike suncokretovog ulja
500 ml mleka
kesica suvog kvasca, 11 grama
Pročitajte i: Recept za najmekše domaće kiflice
Priprema:
Priprema ovog testa i više je nego jednostavna. Za početak, potrebno je sve sastojke spojiti u homogenu smesu. Tako spravljena smesa stavlja se u kesicu i miruje u frižideru dva sata. Nakon toga testo se vadi iz frižidera i lagano valja u brašno.
Od toga možete praviti piroške, lepinje ili kiflice. Peći se može na tiganju u vrelom ulju, ali i u rerni u dobro namašćenom plehu za pečenje.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: domaci-kuhar.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus