Čia seme može svašta – za par minuta u kombinaciji sa bademovim ili kokosovim mlekom pravi strava puding. A još lakše pravi džem. Onaj pravi, domaći, ali bez šećera i šporeta!
Pogledajte i Kako da napravite džem od šljiva bez šećera (VIDEO)
Sastojci:
- 1 šolja svežeg voća. Možete koristiti borovnice, maline, kupine, ali mogu i breskve, šljive ili kajsije – naravno, kad im odstranite semenke.
- Oko 4 kašičice čia semenki. Naglasak je na reč „oko“ jer se radi o ličnom ukusu. Što više dodate, džem će biti gušći. Počnite sa četiri pa kad završite stavite u frižider na oko pola sata i proverite kako vam se sviđa džem. Ako biste ređi, dodajte još voća, ako biste gušći, dodajte još čia semenki.
- 1 kašika nekog sirupa npr. javorov
- 2 kašičice limunovog soka. Može i grejpfrut ili limeta. Može čak i sirće.
- 1 prstohvat soli
Priprema:
Pomešajte sve sastojke, stavite u frižider na najmanje pola sata ili dok se ne stegne i, verovali ili ne, vaš džem je spreman!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: ženski kutak
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus