Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gotov za pola sata: Napravite domaći džem bez ŠEĆERA i ŠPORETA

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Jedna namirnica će vam pomoći da džem bude pravo remek-delo.

 Izvor: Profimedia/Shutterstock

Čia seme može svašta – za par minuta u kombinaciji sa bademovim ili kokosovim mlekom pravi strava puding. A još lakše pravi džem. Onaj pravi, domaći, ali bez šećera i šporeta!

Pogledajte i Kako da napravite džem od šljiva bez šećera (VIDEO)

Sastojci:

- 1 šolja svežeg voća. Možete koristiti borovnice, maline, kupine, ali mogu i breskve, šljive ili kajsije – naravno, kad im odstranite semenke.

- Oko 4 kašičice čia semenki. Naglasak je na reč „oko“ jer se radi o ličnom ukusu. Što više dodate, džem će biti gušći. Počnite sa četiri pa kad završite stavite u frižider na oko pola sata i proverite kako vam se sviđa džem. Ako biste ređi, dodajte još voća, ako biste gušći, dodajte još čia semenki.

- 1 kašika nekog sirupa npr. javorov

- 2 kašičice limunovog soka. Može i grejpfrut ili limeta. Može čak i sirće.

- 1 prstohvat soli

Priprema:

Pomešajte sve sastojke, stavite u frižider na najmanje pola sata ili dok se ne stegne i, verovali ili ne, vaš džem je spreman!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: ženski kutak

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti