Tradicionalni kolači sa jabukama možete napraviti jednostavno i lako. Evo šta je od potrebno da biste postali pravi majstor za pravljenje ovog kolača.
Potrebno je
Za testo:
2 jaja
1 šolja šećera (mera je šolja od jogurta)
pola šolje ulja
pola šolje mleka
1 šolja griza
2 šolje rendanih jabuka
2 šolje mlevenih oraha
1 prašak za pecivo
Pročitajte i: KREMASTO ZADOVOLJSTVO: Kolač sa višnjama koji se topi u ustima (VIDEO)
Za preliv:
4 kašike vode
4 kašike šećera
100g čokolade
Priprema:
Da biste pripremili testo potrebno je da sve sastojke dobro izmešati, potom sipate u pleh koji ste prethodno podmazali ili stavili pek papir. Peći u zagrejanoj rerni oko pola sata. Kad je pečeno ostaviti da se dobro ohladi.
Posebno napraviti preliv. Vodu i šećer staviti na laganu vatru, pa dodati šećer. Pustiti da vri da se šećer ušpinuje. U to dodati 100g čokolade. Kad se sve lepo sjedini preliv skloniti sa šporeta.
Vruć preliv se prelije preko hladnog kolača. Odozgo posuti mlevene orahe. Ostaje samo da uživate u fenomenalnom ukusu ovog preukusnog kolača.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus