Evo zašto uvek kad perete sudove treba da nosite gumene rukavice

U današnje vreme sve češće se koriste jaki deterdženti za pranje sudova. To je dobro jer lako i brzo uklanjaju svaku prljavštinu i masnoću, ali s druge strane to je veoma loše za našu kožu.

Ukoliko sudove perete ručno, onda pod obavezno morate da koriste gumene rukavice.

Vaše ruke su u tom slučaju izložene jakim hemikalijama, koje ne samo da isušuju kožu već se toksini apsorbuju kroz kožu, pa u malim količinama mogu doći i ispod kože. A to zaista ne želimo.

Ono što je dobro, to je da danas u prodavnicama možete pronaći rukavice u različitim veličinama, tako da se za svaku ženu nađu odgovarajuće. Sa dobrim rukavicama ćete lakše držati sudove, neće vam kliziti iz ruku, a možete koristiti i nešto topliju vodu, jer kroz njih nećete moći tako lako da se opečete kao ako ih nemate.

Osim kod pranja sudova, rukavice morate nositi i kad čistite površine u kući, naročito ako je u pitanju toalet. Tu se skuplja veliki broj bakterija i vaše ruke su izložene i njima i jakim hemikalijama. Rukavice obavezno nosite ukoliko radite sa jakim abrazivnim sredstvima i izbeljivačima.

Kao i sa mnogim drugim stvarima, rukavice će posle nekoliko nošenja, postati deo vašeg svakodnevnog života, a uz mnogobrojne dezene čak možete izgledati i lepo s njima.

Zato ne oklevajte, kupite bar dva, tri para dezeniranih rukavica i postanite prava savremena domaćica, zaštite ruke i zdravlje, vaša koža će vam biti zahvalna.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs