Kada se nekim povodom organizovao svečani ručak, nekada se znalo kojim redosledom se služi hrana i kad koje piće treba da poslužite. Mi vas vraćamo malo u prošlost i dajemo vam ideje kako strana alkoholna pića da zamenite domaćim koji su jednako kvalitetni.
Kao aperitiv kod nas se služi: naš domaći vermut, razne naše rakije ili pivo.
Uz predjelo se služi: pivo, a uz ostrige vino smedervka.
Uz supe, tj. između supe i glavnog jela služi se: slatko vino, proseko.
Uz ribu se služi: dobra smederevka, plemenka ili rizling. Ako je riba morska, treba izneti belo ili crno dalmatinsko vino u zavisnosti od vrste ribe.
Uz pečenja služe se: jača crna vina, kao što su župsko staro vino, dalmatinski dingač, blatina, naš burgunder.
Uz testo služi se: šampanjac
Za vreme deserta služe se: isključivo pića za desert, tj. razna vina i likeri.
Na kraju obroka služi se crna kafa, a likere ako nisu izneseni ranije ovo je najbolje vreme da poslužite.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus