Dok seckate luk često se desi da vas oči peku i da zasuze. Kako bi sprečili da im oči zasuze neki kuvari će zapaliti sveću, žvakati žvaku ili staviti luk u zamrzivač pola sata pre pripreme. Nažalost, nijedan od tih trikova neće olakšati vreme nad daskom za sečenje.
Ono što uvek može da vam pomogne je nošenje maske za plivanje. Možda ćete izgledati malo suludo, ali naočare će sprečiti da vas oči peku i da suze. Osim toga, da biste dobili utakmicu protiv luka, pomoći će i oštar nož zbog kojeg će se iritantne čestice manje raspršiti po vazduhu. Kako biste što manje plakali, možete i otvoriti prozor, napraviti promaju ili uključiti aspirator u kuhinji.
Osim toga, ako se nekako domognete sunion luka, nove sorte koja je nežna prema očima, nećete plakati prilikom seckanja. Luk koji vam olakšava priremu hrane nije genetski modifikovan, nego je nastao prirodnim ukrštanjem različitih sorti. Uzgaja se u Americi i izgleda poput uobičajenog žutog luka. Ukus mu je blag i sladak, a prema reakcijama degustatora, i izrazito ukusan.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus