"Koliko god bile primamljive ove namirnice, ako uz njih konzumirate alkohol, velike su šanse da se ujutru probudite sa gadnim mamurlukom, ili da odmah osetite gorušicu", reči su nutricioniste Depike Agarval.
Ako planirate romantičnu večeru uz vino izbegavajte ovih 5 namirnica
Ljuti sos
Alkohol ometa varenje, a sosevi na bazi paradajza umeju i te kako da izazovu kiselinu u želucu i gorušicu.
Pohovana hrana
Zbog visoke koncentracije soli izbegavajte da pijete alkohol uz pohovane namirnice jer ćete samo još više dehidrirati.
Citrusno voće
Kombinacija alkohola i citrusnog voća može izazvati veće lučenje kiseline u želucu, pa se ova kombinacija ne preporučuje. Umesto toga jedite banane ili lubenicu.
Slatkiši
Što više budete jeli slatkiše to ćete više želeti da pijete alkohol, a svi znamo kuda to vodi.
Pica
Istopljeni sir na pici glavni je krivac zbog kojeg se ovo ukusno jelo ne slaže sa alkoholom. Osim gorušice, ova kombinacija može da izazove i probleme sa varenjem.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem