"Koliko god bile primamljive ove namirnice, ako uz njih konzumirate alkohol, velike su šanse da se ujutru probudite sa gadnim mamurlukom, ili da odmah osetite gorušicu", reči su nutricioniste Depike Agarval.
Ako planirate romantičnu večeru uz vino izbegavajte ovih 5 namirnica
Ljuti sos
Alkohol ometa varenje, a sosevi na bazi paradajza umeju i te kako da izazovu kiselinu u želucu i gorušicu.
Pohovana hrana
Zbog visoke koncentracije soli izbegavajte da pijete alkohol uz pohovane namirnice jer ćete samo još više dehidrirati.
Citrusno voće
Kombinacija alkohola i citrusnog voća može izazvati veće lučenje kiseline u želucu, pa se ova kombinacija ne preporučuje. Umesto toga jedite banane ili lubenicu.
Slatkiši
Što više budete jeli slatkiše to ćete više želeti da pijete alkohol, a svi znamo kuda to vodi.
Pica
Istopljeni sir na pici glavni je krivac zbog kojeg se ovo ukusno jelo ne slaže sa alkoholom. Osim gorušice, ova kombinacija može da izazove i probleme sa varenjem.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus