"Koliko god bile primamljive ove namirnice, ako uz njih konzumirate alkohol, velike su šanse da se ujutru probudite sa gadnim mamurlukom, ili da odmah osetite gorušicu", reči su nutricioniste Depike Agarval.

Ako planirate romantičnu večeru uz vino izbegavajte ovih 5 namirnica 

Ljuti sos

Alkohol ometa varenje, a sosevi na bazi paradajza umeju i te kako da izazovu kiselinu u želucu i gorušicu.

Pohovana hrana

Zbog visoke koncentracije soli izbegavajte da pijete alkohol uz pohovane namirnice jer ćete samo još više dehidrirati.

Citrusno voće

Kombinacija alkohola i citrusnog voća može izazvati veće lučenje kiseline u želucu, pa se ova kombinacija ne preporučuje. Umesto toga jedite banane ili lubenicu.

Slatkiši

Što više budete jeli slatkiše to ćete više želeti da pijete alkohol, a svi znamo kuda to vodi.

Pica

Istopljeni sir na pici glavni je krivac zbog kojeg se ovo ukusno jelo ne slaže sa alkoholom. Osim gorušice, ova kombinacija može da izazove i probleme sa varenjem.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: Stvar ukusa