Ako želite da svojim ukućanima priredite svečaniji obrok, dovoljno je da uobičajenim krmenadlama dodate pikantan preliv.
Za pripremu je potrebno:
4 kašike putera
2 kašike iseckanih pera mladog luka
2 kašičice usitnjene majčine dušice
3/4 šolje jabukovog sajdera (apple cider)
1/2 kašičice jabukovog sirćeta
2 kašičice usitnjenog peršuna
Pročitajte i6 grešaka u pripremi svinjskih krmenadli
U tiganj stavite kašiku putera i zagrevajte dok se ne istopi. Dodajte mladi luk i majčinu dušicu i pržite oko 2 minuta. Umešajte zatim sajder i zagrevajte dok ne počne da struji. Smanjite temperaturu (na srednju jačinu) i ostavite da struji još 4 minuta, dok tečnost malo ne ispari. Zatim dodajte jabukovo sirće i preostale 3 kašike putera. Promešajte, pa sklonite s ringle. Posolite po želji i dodajte peršun.
Ovim sosom prelijte krmenadle i uživajte u pikantnom obroku.
Pogledajte iKako da napravite najsočnije krmenadle iz rerne
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Kako Turci prave sarmu od kelja?
Posna pita sa pečurkama
Posna reforma torta
Najukusniji kiš sa povrćem
Kako da napravite posnu rusku salatu