Ako želite da svojim ukućanima priredite svečaniji obrok, dovoljno je da uobičajenim krmenadlama dodate pikantan preliv. 

Za pripremu je potrebno:

4 kašike putera

2 kašike iseckanih pera mladog luka

2 kašičice usitnjene majčine dušice

3/4 šolje jabukovog sajdera (apple cider)

1/2 kašičice jabukovog sirćeta

2 kašičice usitnjenog peršuna

Pročitajte i6 grešaka u pripremi svinjskih krmenadli

U tiganj stavite kašiku putera i zagrevajte dok se ne istopi. Dodajte mladi luk i majčinu dušicu i pržite oko 2 minuta. Umešajte zatim sajder i zagrevajte dok ne počne da struji. Smanjite temperaturu (na srednju jačinu) i ostavite da struji još 4 minuta, dok tečnost malo ne ispari. Zatim dodajte jabukovo sirće i preostale 3 kašike putera. Promešajte, pa sklonite s ringle. Posolite po želji i dodajte peršun. 

Ovim sosom prelijte krmenadle i uživajte u pikantnom obroku.

Pogledajte iKako da napravite najsočnije krmenadle iz rerne

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa