Tikvice su omiljeno jelo i povrće ove sezone. Brzo se priprema, a dobar ukus je zagarantovan.
Potrebno:
- 1 veća tikvica
- 2 veća paradajza
- 1 veća glavica crnog luka
- 200 g feta sira
- malo soli
- malo maslinovog ulja
- peršunovo lišće
- 1 čen belog luka
Pogledajte i 7 recepata za jela s tikvicama
Priprema:
Tikvice dobro operite i isecite kao harmoniku. Posolite i između svakog koluta ređajte naizmenično: feta sir, kolut paradajza, kolut luka....Prelijte maslinovim uljem, prekrijte folijom i pecite na 220 stepeni oko 30 minuta. Sklonite foliju pa još 8 - 10 minuta zapecite.
Napravite marinadu od belog luka, pešunovog lišća i safta od tikvica. Marinadom prelijte jelo i poslužite. Prijatno!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Kako da kod kuće napravite medovaču
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu
Šnicle od svinjskog vrata marinirane u pivu
Posni čokoladni kolač sa marmeladom