Ukoliko kuvate za dve osobe, od jednog pileta možete pripremiti 5 ručkova ili večera. Za početak važno je da znate dobro da isečete pile kako biste iskoristile sve njegove delove.

Ponedeljak

Pileća prsa ispržite na grilu i poslužite s povrćem kuvanim na pari i sezonskom salatom. Dobili ste zdravi obrok bogat proteinima, vitaminima, mineralima i prehrambenim vlaknima koji će vam dati dovoljno energije za radni dan, a istovremeno neće opteretiti vašu probavu. 

Pogledajte i 5 recepata za krompir iz rerne

Utorak

Pileće batke marinirajte u kombinaciji maslinovog ulja, limuna, belog luka i kadulje pa ih ispržite na tiganju da se koža karamelizuje, a potom ih dovršite u rerni. Poslužite ih s pečenim krompirima iz rerne i sezonskom salatom.

Sreda

Karamelizujte pileće kosti, popržite ih s nekoliko šargarepa, jednim celerom i lukom, lovorovim listom i malo peršuna, prelijte ih vodom i stavite da se kuva u velikom loncu na niskoj temperaturi nekoliko sati. (Dok kuvate, na površinu će izlaziti pena koju treba odstraniti kutlačom ili kašikom)

Pogledajte i Zbog čega ne smete da perete piletinu pre upotrebe (VIDEO)

Od polovine ovako pripremljenog pilećeg temeljca napravite finu supu s rezancima i korenastim povrćem koji će vas ugrejati i ojačati vaš imunitet uoči početka sezonskih prehlada. 

Četvrtak 

Napravite rižoto po želji i dostupnim namirnicama iz frižidera podlivajući pirinač s drugom polovinom pilećeg temeljca koji ste pripremili dan ranije. 

Pogledajte i 5 grešaka u pripremi piletine

Petak 

Ostatke mesa od pileta ispržite u voku s povrćem i kajganom, pa ovom sočnom smesom napunite lagano tostirane tortilje.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Punkufer