Krompir spada u jednu od najzastupljenijih namirnica u našoj kuhinji.
Koristi se kao prilog, glavno jelo, predjelo ili kao osnova za mnoge čorbe i variva, a nije strana upotreba krompira ni u slatkim poslasticama kao što su knedle sa šljivama koje se prave od pire krompira.
Može se kuvati, peći, pržiti; jedemo ga u salati, uz meso, umesto hleba…
Međutim, verujemo da vam je prženje krompirića i pravljenje pire krompira više nego dosadilo i zato smo za vas pripremili 5 recepata za pripremu pečenog krompira iz rerne.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Pikantna kombinacija krompira, jaja, kobasice i sira.
Ovo ukusno jelo se veoma brzo priprema, a sastojke uglavnom već imate u kuhinji.
Fantastična kombinacija krompira i sira, pa još zapečeno u rerni.
Ovo je odličan prilog uz jela s mesom, a može se poslužiti i kao samostalan obrok.
Krompir okupan u aromatičnim biljnim začinima, pa još zapečen - pravi gurmanluk bez mesa.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem