Sastojci:
- 470 g belog pasulja, natopljenog preko noći i oceđenog
- 120 g sitno iseckane ljutike
- 80 g sitno iseckanog peršuna
- 1 čen belog luka vrlo sitno naseckanog
- 3-4 kašike limunovog soka
- so i biber po ukusu
Recept za salatu od belog pasulja i ljutike:
Za ovu salatu, prvo stavite pasulj u veliki lonac sa hladnom vodom koja ga pokriva oko 5 cm. Dovedite do ključanja, smanjite vatru na nisku i kuvajte oko jedan sat ili dok ne omekša.
Ocedite kuvani pasulj, pa ga pomešajte sa preostalim sastojcima u velikoj posudi. Dobro promešajte i ostavite da se ukusi sjedine (oko 1 sat). Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i savršenu prolećnu salatu sa krompirom, sremušem i oslićem.
Pročitajte i kako se pravi sočna krompir salata za prilog uz meso
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Kako da napravite krafin - uskršnji kolač sa suvim grožđem
Jagnjeća plećka za uskršnji ručak - savršeno mekano meso koje se topi u ustima
Salata od jaja i kornišona koja može da bude i namaz
Najlepši slatkiš uskršnja gnezda