Sastojci:

  • 470 g belog pasulja, natopljenog preko noći i oceđenog
  • 120 g sitno iseckane ljutike
  • 80 g sitno iseckanog peršuna
  • 1 čen belog luka vrlo sitno naseckanog
  • 3-4 kašike limunovog soka
  • so i biber po ukusu
Zašto je korisno da jedete ljutiku?

Ljutika je prepuna antioksidanasa i ima lekovita svojstva. Poboljšava probavu, jer je bogata dijetalnim vlaknima, a sadrži i vitamin C, vitamin B6 i flavonoide. 

Recept za salatu od belog pasulja i ljutike:

Za ovu salatu, prvo stavite pasulj u veliki lonac sa hladnom vodom koja ga pokriva oko 5 cm. Dovedite do ključanja, smanjite vatru na nisku i kuvajte oko jedan sat ili dok ne omekša.

Ocedite kuvani pasulj, pa ga pomešajte sa preostalim sastojcima u velikoj posudi. Dobro promešajte i ostavite da se ukusi sjedine (oko 1 sat). Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i savršenu prolećnu salatu sa krompirom, sremušem i oslićem.

Pročitajte i kako se pravi sočna krompir salata za prilog uz meso

BONUS VIDEO

Kako se pravi najbolja grčka salata Izvor: Kako se pravi najbolja grčka salata

StvarUkusa