Sastojci:
- 1 kora za picu, posna
- 120 g crvene paprike
- 120 g zelene paprike
- 120 g narandžaste paprike
- 80 g crvenog luka iseckanog
- 240 g šampinjona naseckanih
- 1/2 kašičice sušenog ili svežeg bosiljka
- 1/2 kašičice origana
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 1/4 kašičice morske soli
- 1 kašika ulja
Za sos:
- 425 g paradajz sosa
- 1/2 kašičice sušenog ili svežeg bosiljka, kao i origano i beli luk u prahu
- 1/4 kašičice morske soli, po ukusu
Za toping:
- 120 g biljnog sira
- prstohvat tucane paprike ili origana
Recept za posnu picu sa paprikama:
Kako biste napravili picu, zagrejte rernu na 220 C i postavite stalak u sredinu rerne. Stavite veliki tiganj na srednju vatru. Kada se zagreje, dodajte 1 kašiku ulja, luk i paprike. Začinite solju, začinskim biljem i promešajte. Pržite dok ne omekšaju, 10-15 minuta, i dodajte pečurke u poslednjih nekoliko minuta. Ostavite na stranu. Pripremite sos tako što ćete dodati paradajz sos u posudu i dodati začine i so po ukusu.
Koru za picu stavite na pleh obložen papirom za pečenje i prelijte željenom količinom paradajz sosa, pospite biljnim sirom i dinstanim povrćem. Pecite 17-20 minuta. Servirajte sa preostalim biljnim sirom, sušenim origanom i listićima crvene paprike. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i mini pice od lisnatog testa.
Pročitajte i kako da napravite i pica pasulj sa paradajzom i mocarelom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.