Sastojci:

  • 1 kora za picu, posna
  • 120 g crvene paprike
  • 120 g zelene paprike
  • 120 g narandžaste paprike
  • 80 g crvenog luka iseckanog
  • 240 g šampinjona naseckanih
  • 1/2 kašičice sušenog ili svežeg bosiljka
  • 1/2 kašičice origana
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • 1/4 kašičice morske soli
  • 1 kašika ulja

Za sos:

  • 425 g paradajz sosa
  • 1/2 kašičice sušenog ili svežeg bosiljka, kao i origano i beli luk u prahu
  • 1/4 kašičice morske soli, po ukusu

Za toping:

  • 120 g biljnog sira
  • prstohvat tucane paprike ili origana
Napravite svoju koru za picu:

Možete da napravite i domaću posnu koru za picu, potrebno vam je brašno, ulje, kvasac, mlaka voda, malo šećera i soli. Rastvorite u mlakoj vodi kvasac, dodajte šećer i ostavite da odstoji 10 minuta. U brašno ubacite kvasac, so i ulje. Umesite testo i ostavite da odstoji sat vremena. Premesite i razvucite oklagijom.

Recept za posnu picu sa paprikama:

Kako biste napravili picu, zagrejte rernu na 220 C i postavite stalak u sredinu rerne. Stavite veliki tiganj na srednju vatru. Kada se zagreje, dodajte 1 kašiku ulja, luk i paprike. Začinite solju, začinskim biljem i promešajte. Pržite dok ne omekšaju, 10-15 minuta, i dodajte pečurke u poslednjih nekoliko minuta. Ostavite na stranu. Pripremite sos tako što ćete dodati paradajz sos u posudu i dodati začine i so po ukusu.

Koru za picu stavite na pleh obložen papirom za pečenje i prelijte željenom količinom paradajz sosa, pospite biljnim sirom i dinstanim povrćem. Pecite 17-20 minuta. Servirajte sa preostalim biljnim sirom, sušenim origanom i listićima crvene paprike. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i mini pice od lisnatog testa.

Pročitajte i kako da napravite i pica pasulj sa paradajzom i mocarelom

BONUS VIDEO

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Recept za hrskave pica štapiće od lisnatog testa Izvor: Recept za hrskave pica štapiće od lisnatog testa

StvarUkusa