Sastojci:
- 1 gotovo testo za picu ili isprobajte originalni italijanski recept za testo za picu
- 4 kriške debelo isečene slanine na kockice
- 230 g seckanih šampinjona
- 2 čena belog luka, vrlo sitno iseckana
- 360 g mocarela sira
- 240 g rendanog kačkavalja
- 3 velika jajeta
- biber, po ukusju
- sveže seckani peršun za serviranje
Recept za karbonara picu:
Kako biste napravili ovu picu, pripremite testo ukoliko ga sami mesite. Postavite stalak na najviši položaj i zagrejte rernu na 260 stepeni C (ako koristite kamen za picu, prethodno zagrejte i kamen). Ako se vaša rerna ne zagreva ovako visoko, prethodno zagrejte na najvišu moguću postavku.
Zagrejte tiganj na nižoj temperaturi i ubacite slaninu isečenu na kockice. Pržite dok ne omekša i dok se masnoća se ne istopi, oko 8 minuta. Prebacite slaninu na ubrus da se ocedi. U tiganju ostavite 2 kašičice masti od prženja slanine, a zatim povećajte toplotu na jaku. Dodajte pečurke i pržite dok ne omekšaju, oko 6 minuta. Skinite sa vatre i ostavite na stranu.
Na pleh obložen papirom za pečenje stavite testo za picu. Na vrh testa stavite mocarelu, polovinu rendanog kačkavalja i svu slaninu i pečurke. Napravite mala udubljenja u sredini fila. Jedno po jedno, razbijte jaja u malu činiju, pa pažljivo sipajte u udubljenja.
Pospite preostalim kačkavaljem. Pecite picu na gornjoj rešetki dok kora ne porumeni, sir se rastopi, a jaja budu skoro pečena do kraja, oko 8 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Pospite obilno crnim biberom, a zatim posipajte svežim peršunom. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i pica pastu sa kobasicom.
Pročitajte i kako se pravi pica pasulj sa paradajzom i mocarelom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Paprike punjene mesom i zapečene sa sirom
Domaći hleb od celog zrna
Jednostavni uštipci od pirinča
Dva sastojka kojima možete da zamenite jaja i čokoladu