Sastojci:

  • 1 gotovo testo za picu ili isprobajte originalni italijanski recept za testo za picu
  • 4 kriške debelo isečene slanine na kockice
  • 230 g seckanih šampinjona
  • 2 čena belog luka, vrlo sitno iseckana
  • 360 g mocarela sira
  • 240 g rendanog kačkavalja
  • 3 velika jajeta
  • biber, po ukusju
  • sveže seckani peršun za serviranje
Trik za bolju picu!

Kada koristite sir u pripremi pice, iako ga volite, nemojte da preterate sa dodavanjem, jer će u suprotnom pica da ispadne gnjecava, mekana i vlažna.

Recept za karbonara picu:

Kako biste napravili ovu picu, pripremite testo ukoliko ga sami mesite. Postavite stalak na najviši položaj i zagrejte rernu na 260 stepeni C (ako koristite kamen za picu, prethodno zagrejte i kamen). Ako se vaša rerna ne zagreva ovako visoko, prethodno zagrejte na najvišu moguću postavku.

Zagrejte tiganj na nižoj temperaturi i ubacite slaninu isečenu na kockice. Pržite dok ne omekša i dok se masnoća se ne istopi, oko 8 minuta. Prebacite slaninu na ubrus da se ocedi. U tiganju ostavite 2 kašičice masti od prženja slanine, a zatim povećajte toplotu na jaku. Dodajte pečurke i pržite dok ne omekšaju, oko 6 minuta. Skinite sa vatre i ostavite na stranu.

Na pleh obložen papirom za pečenje stavite testo za picu. Na vrh testa stavite mocarelu, polovinu rendanog kačkavalja i svu slaninu i pečurke. Napravite mala udubljenja u sredini fila. Jedno po jedno, razbijte jaja u malu činiju, pa pažljivo sipajte u udubljenja.

Pospite preostalim kačkavaljem. Pecite picu na gornjoj rešetki dok kora ne porumeni, sir se rastopi, a jaja budu skoro pečena do kraja, oko 8 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Pospite obilno crnim biberom, a zatim posipajte svežim peršunom. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i pica pastu sa kobasicom.

Pročitajte i kako se pravi pica pasulj sa paradajzom i mocarelom

BONUS VIDEO

Bomba Pica  Izvor: Bomba Pica

StvarUkusa