Sastojci:
- 5 paprika babura
- 5 glavica crnog luka
- 850 g pelata
- biber po ukusu
- malo ulja
- 1 kašičica mešavine suvih začina
- na vrh kašičice šećera
Za pirinač:
- 300 g pirinča
- ulje
- 2 kašičice mešavine suvih začina
Recept za sataraš:
Za ovaj sataraš prvo očistite i iseckajte luk na kockice, a nakon toga očistite papriku i iseckajte je na trake. Propržite luk na malo ulja i sa mrvicom šećera. Kada luk požuti dodajte papriku koju ste iseckali i mešavinu suvih začina.
Paprika će da pusti malo vode, dinstajte, a zatim dodajte pelat. Dinstajte dok ne ispari tečnost i na kraju pobiberite. Nakon toga pripremite pirinač, tako što ćete da zagrejete malo ulja u tiganju i pržite pirinač par minuta.
Kada počne da menja boju dodajte mešavinu suvih začina i prelijte vodom, da bude malo iznad pirinča. Kuvajte na laganoj vatri. Nakon toga umešajte u sataraš i sve pomešajte. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i najbolji sataraš za post na vodi.
Pročitajte kako se pravi najjednostavniji recept za letnji sataraš
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.