Sastojci:

  • 5 paprika babura
  • 5 glavica crnog luka
  • 850 g pelata
  • biber po ukusu
  • malo ulja
  • 1 kašičica mešavine suvih začina
  • na vrh kašičice šećera

Za pirinač:

  • 300 g pirinča
  • ulje
  • 2 kašičice mešavine suvih začina
Zašto je korisno jesti pirinač?

Pirinač je savršen izvor energije zbog toga što sadrži dosta ugljenih hidrata, pa je idealan za ljude koji treniraju ili su fizički vrlo aktivni. Siromašan je vlaknima i brzo i lako se vari, pa se smatra hranom laganom za želudac.

Recept za sataraš:

Za ovaj sataraš prvo očistite i iseckajte luk na kockice, a nakon toga očistite papriku i iseckajte je na trake. Propržite luk na malo ulja i sa mrvicom šećera. Kada luk požuti dodajte papriku koju ste iseckali i mešavinu suvih začina.

Paprika će da pusti malo vode, dinstajte, a zatim dodajte pelat. Dinstajte dok ne ispari tečnost i na kraju pobiberite. Nakon toga pripremite pirinač, tako što ćete da zagrejete malo ulja u tiganju i pržite pirinač par minuta.

Kada počne da menja boju dodajte mešavinu suvih začina i prelijte vodom, da bude malo iznad pirinča. Kuvajte na laganoj vatri. Nakon toga umešajte u sataraš i sve pomešajte. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i najbolji sataraš za post na vodi.

Pročitajte kako se pravi najjednostavniji recept za letnji sataraš

BONUS VIDEO

PUNJENE PAPRIKE ZA 100.000 DINARA! Porodica Milovanović pokidala u kuhinji: Plesale u studiju, a spremile jelo ZA DESETKU!  Izvor: PUNJENE PAPRIKE ZA 100.000 DINARA! Porodica Milovanović pokidala u kuhinji: Plesale u studiju, a spremile jelo ZA DESETKU!

StvarUkusa