Sastojci:

  • 700 g brašna
  • 470 g šećera
  • 2 kašičice sode bikarbone
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 6 kašika kakaoa
  • 470 ml vode
  • 180 ml ulja
  • 1 kašičica vanile
  • 2 kašike sirćeta
Zašto je korisna soda bikarbona u kuhinji?

Soda bikarbona se, između ostalog, koristi za pripremu brojnih jela, nalazi se u sastavu praška za pecivo, raznih napitaka i koristi se u kuhinji za pripremu kolača i prhkog testa. Tako na primer, ako želite iz recepta da izbacite kvasac ili prašak za pecivo, upotrebite sodu.

Recept za čokoladni kolač:

Kako biste napravilikolač, prvo zagrejte rernu na 180 stepeni. U veliku posudu dodajte suve sastojke, mešajući da se sjedine. Dodajte mokre sastojke po izgledu, mešajući da se sjedine.

Sipajte direktno u tepsiju 23×33. Pecite 50 minuta, dok čačkalica umetnuta u centar ne bude čista. Pospite šećeromu prahu za ukrašavanje. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i čokoladni kolač sa kafom po italijanskom receptu.

Pročitajte i kako se pravi keks kolač sa belim filom preliven čokoladom

BONUS VIDEO

Recept za najjednostavniji kolač sa kajsijama Izvor: Recept za najjednostavniji kolač sa kajsijama

 StvarUkusa