Sastojci:
- 700 g brašna
- 470 g šećera
- 2 kašičice sode bikarbone
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 6 kašika kakaoa
- 470 ml vode
- 180 ml ulja
- 1 kašičica vanile
- 2 kašike sirćeta
Recept za čokoladni kolač:
Kako biste napravilikolač, prvo zagrejte rernu na 180 stepeni. U veliku posudu dodajte suve sastojke, mešajući da se sjedine. Dodajte mokre sastojke po izgledu, mešajući da se sjedine.
Sipajte direktno u tepsiju 23×33. Pecite 50 minuta, dok čačkalica umetnuta u centar ne bude čista. Pospite šećeromu prahu za ukrašavanje. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i čokoladni kolač sa kafom po italijanskom receptu.
Pročitajte i kako se pravi keks kolač sa belim filom preliven čokoladom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.