Potrebno:

2 srednje tikvice

500 g mlevenog mesa po izboru

1 veća glavica crnog luka

5 kašika ulja

suvi začin od povrća

biber

1 kisela pavlaka

Za pohovanje: 

4 jaja

200 g brašna

1 čaša jogurta

malo vode

5 kašika ulja

so

Pogledajte i  Kako da napravite punjene tikvice iz rerne (VIDEO)

Priprema:

Tikvice oprati, ne guliti. Iseći na tanke kolutove i posoliti. Umutiti jaja, dodati jogurt, brašno, ulje i so. Izmešati da ne bude grudvica, dodati vodu koliko je potrebno da se masa razredi, malo gušće od palačinaka. Zatim tikvice zaroniti u ovu smesu, poređati na podmazanu tepsiju i peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni. 

Luk sitno iseckati, propržiti sa 5 kašika ulja, dodati mleveno meso, začine i pola čaše vode. Krčkati dok meso ne omekša.

Pogledajte i Napravite zapečene tikvice sa sirom i paradajzom

U podmazanu tepsiju, vatrostalnu posudu, ređati tikvice zatim meso, opet tikvice... 

Od mase za pohovanje bi trebalo da ostane malo fila, u njega umešati kiselu pavlaku i preliti preko musake. 

Peći na 220 stepeni, 15 minuta prekriveno sa folijom i još 10 minuta bez folije.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa