Potrebno:
2 srednje tikvice
500 g mlevenog mesa po izboru
1 veća glavica crnog luka
5 kašika ulja
suvi začin od povrća
biber
1 kisela pavlaka
Za pohovanje:
4 jaja
200 g brašna
1 čaša jogurta
Priprema:
Tikvice oprati, ne guliti. Iseći na tanke kolutove i posoliti. Umutiti jaja, dodati jogurt, brašno, ulje i so. Izmešati da ne bude grudvica, dodati vodu koliko je potrebno da se masa razredi, malo gušće od palačinaka. Zatim tikvice zaroniti u ovu smesu, poređati na podmazanu tepsiju i peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni.
Luk sitno iseckati, propržiti sa 5 kašika ulja, dodati mleveno meso, začine i pola čaše vode. Krčkati dok meso ne omekša.
Pogledajte i Napravite zapečene tikvice sa sirom i paradajzom
U podmazanu tepsiju, vatrostalnu posudu, ređati tikvice zatim meso, opet tikvice...
Od mase za pohovanje bi trebalo da ostane malo fila, u njega umešati kiselu pavlaku i preliti preko musake.
Peći na 220 stepeni, 15 minuta prekriveno sa folijom i još 10 minuta bez folije.
Kremasti potaž od bundeve
Zapečeni pire krompir sa šampinjonima
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke